Ttela

”Jag vill jobba med musik i framtiden”

- ANNIE GRANZELL 0521-57 59 14 annie.granzell@ttela.se

Just nu pågår en musikstudi­oskola i Vänersborg. Ungdomarna lär sig allt från att repa in låtarna, till att spela in och mixa dem till en färdig produkt.

Tre dagar har gått på kursen och arbetet i studion är i full gång. Tonerna av Bon Jovis Livin´on a prayer strömmar ut ur högtalarna. Snart är det dags för läraren Ante Odelius att lägga på sången. Han går in i studion och ställer sig framför mikrofonen. Det går bra till en början men sedan kör det ihop sig.

– Jag behöver ett break, säger han.

Hur många år som musikstudi­oskolan pågått är det ingen av ledarna som vet.

– Men när jag var 13 år var jag bland de första som gick här. Då hette den Rockskolan, säger Ante Odelius som i dag är 25 år.

Casper Jakobsson, Ludvig Andersson och Lisa Danielsson har alla valt att komma hit på lovet.

– Det är jättekul, annars hade jag inte varit här. Då hade jag varit hemma och spelat i stället, säger Casper och fingrar på sin gitarr.

I måndags fick de tre i gänget fundera på vilka låtar de skulle jobba med under veckan. Efter det började ett ordentligt arbete med att repa in fyra låtar.

– Att gå in i studion är bland det sista vi gör. Det handlar mycket om förberedel­ser, säger John Waldefeldt, lärare.

– Jag vill lära mig allt om musik, från ackord till att producera. Musik är livet, säger Lisa som spelar elgitarr.

Casper vill gärna jobba med musik i framtiden, gärna som artist.

– Jag har uppträtt en del på fritiden och på min förra skola i Norrköping. Pop eller rock blir det nog, säger han.

På fredag avslutas musikstudi­oskolan och Casper, Lisa och Ludvig får sina egna producerad­e låtar på ett Usb-minne eller på en skiva om de så önskar.

 ?? Bild: ANNIE GRANZELL ?? MUSIKSTUDI­OLÄRANDE. Casper Jakobsson spelar lite på sin gitarr under musikstudi­oskolan i Vänersborg. Lärarna John Waldefeldt och Kalle Mossberg syns i bakgrunden.
Bild: ANNIE GRANZELL MUSIKSTUDI­OLÄRANDE. Casper Jakobsson spelar lite på sin gitarr under musikstudi­oskolan i Vänersborg. Lärarna John Waldefeldt och Kalle Mossberg syns i bakgrunden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden