Ttela

”Livet är mer än att bara jobba”

- 0520-42 26 00 hanna.dahlstrom@ttela.se

För tre år sedan sträckläst­e Carolina Wallin Pérez boken Momo eller kampen om tiden. – Det är världens bästa bok.

Momo eller kampen om tiden handlar om flickan Momo, som har den speciella egenskapen att hon kan lyssna som ingen annan kan. I världen där boken utspelar sig finns gråklädda män, som stjäl individern­as tid utan att de vet om det. Men Momo ser igenom detta och får i uppdrag att rädda hennes vänners tid.

BOKEN SKREVS AV den tyske författare­n Michael Ende 1973 och kom ut på svenska 1980. Målgruppen är barn och ungdomar, men den går även hem hos många vuxna.

– Det är det som är så grymt med den – den är egentligen en barnbok, men funkar lika bra för vuxna, säger Mellerudsb­ördiga artisten Carolina Wallin Pérez.

För drygt tre år sedan rekommende­rade en vän boken för henne och därefter sträckläst­e hon den.

– Det är världens bästa bok. Jag fastnade för den för att jag känner igen vår tid och vårt samhälle i den. Man ska vara så effektiv och produktiv varenda sekund. All politik går ut på att göra så att så många som möjligt ska kunna jobba, fastän vi inte behöver lika många som jobbar i exempelvis fabrikerna.

SKULLE VI INTE behöva jobba lika mycket som de flesta gör i dag för att kunna försörja sig så finns det mycket annat att fylla dagarna med, säger Carolina Wallin Pérez.

– Leva livet till exempel. Boken belyser ändå det. Livet är så mycket mer än att bara jobba, som att umgås med sin mamma till exempel.

HANNA DAHLSTRÖM

 ??  ??
 ??  ?? REKOMMENDE­RAR. Carolina Wallin Pérez tipsar om Momo eller kampen om tiden, som hon menar är lika aktuell i dag som när den skrevs.
REKOMMENDE­RAR. Carolina Wallin Pérez tipsar om Momo eller kampen om tiden, som hon menar är lika aktuell i dag som när den skrevs.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden