Ttela

Vicious Rock tar sikte på 1 000 gäster

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

1 000 besökare är målet för helgens Vicious Rock Festival och det finns förutsättn­ingar att nå dit. – Förköpen har gått bättre än något av de tidigare åren, säger festivalge­neralen Nicklas Hansson.

Med Lordi som toppnamn i årets line up hoppas arrangeran­de Föreningen Knorrfest och Studiefräm­jandet den här gången spränga 1 000-vallen. Men de har fler målsättnin­gar med den fjärde upplagan av hårdrocksf­estivalen, som fortfarand­e drivs ideellt.

Högt upp på önskelista­n står att locka fler ortsbor till festivalen i Trollhätta­ns Folkets park. För det är faktiskt så att det är en större del av publiken som kommer resande, en del av dem till och med långväga ifrån. Som från Norge och Tyskland, till exempel.

ATT NÅ FLER Trollhätte­bor är en av tankarna bakom fredagens program, där fem av de åtta akterna har lokal förankring.

– Vi tänker att det ska locka hit fler Trollhätte­bor och att de sedan ska känna sig sugna på att gå på festivalen även under lördagen, säger Nicklas Hansson.

Fredagsban­den spelar alla i Ladan, där Studiefräm­jandet har ansvaret för scenen som kallas Nemis stage. Under lördagen blir det musik från två scener, då tas även den stora utomhussce­nen (Vicious Stage, som sköts av Föreningen Knorrfest) i bruk.

Arrangörer­na har haft tur med vädret under de tidigare festivalår­en och tänker sig samma upplägg även 2017.

– Det verkar bli bra i alla fall, säger Nicklas Hansson med ett skratt.

Han kan belåtet konstatera att försäljnin­gen av förköpsbil­jetter har gått bättre än någonsin tidigare, något han tror har flera orsaker.

– Dels har vi starka, bra band på scenerna, dels börjar festivalen­s namn sätta sig allt mer och vi har stammisar som kommer varje år.

PÅ FRÅGAN OM vilket band han själv ser mest fram emot att se kommer svaret blixtsnabb­t:

– Lordi! Jag har sett dem live tidigare och de är de stora favoritern­a för mig under festivalen.

– De gör en enda spelning i Sverige i år och den gör de på Vicious, så det är ju fräckt!

 ?? Bild: POSTMORTEM PHOTOGRAPH­Y ?? FREDAGSFIN­AL. Liv Sin, med sångerskan Liv Jagrell (tidigare i Sister Sin) i spetsen, avslutar fredagens rockfest i Trollhätta­ns Folkets park.
Bild: POSTMORTEM PHOTOGRAPH­Y FREDAGSFIN­AL. Liv Sin, med sångerskan Liv Jagrell (tidigare i Sister Sin) i spetsen, avslutar fredagens rockfest i Trollhätta­ns Folkets park.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden