Ttela

Sikhalls muskelbåta­r

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

Den man i 35-årsåldern som suttit häktad misstänkt för att ha våldtagit en annan intern på anstalten Brinkeberg har nu åtalats.

Det var i våras, i slutet av april, som den misstänkta våldtäkten ska ha skett inne på ett rum på Brinkeberg. 35-åringen ska ha tagit med sig en annan intern in på sitt rum och genom hot och våld tvingat honom att genomföra oralt samlag. 35-åringen ska också ha hotat den andre internen att han skulle vända alla andra intagna mot honom och att han skulle få stryk av alla andra om han inte genomförde samlaget.

35-åringen åtalas också misstänkt för sexuellt tvång. Ett par dagar efter den misstänkta våldtäkten ska han ha sökt upp samma intern i hans rum och tvingat av honom byxorna samt lagt sig på honom och gjort samlagslik­nande rörelser. Han förnekar båda brotten. 35-åringen häktades i slutet av augusti, samma dag som han skulle ha blivit villkorlig­t frigiven från sitt fängelsest­raff. Han dömdes till tre års fängelse för rån, övergrepp i rättssak och olaga frihetsber­övande i januari 2016.

– Han skulle ha frigetts dagen för häktningsf­örhandling­en i detta mål och det sammanföll med att vi fick resultatet från NFC och då hade vi sannolika skäl misstänkt för detta och då anhölls han, säger Patrik Stintzing, kammaråkla­gare, till Göteborgs-posten.

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? ACTION. TTELA tog en tur med team-sikhalls muskelbåta­r. Vinden slog mot ansiktet och vattnet yrde när båtarna pressades upp mot 80-knop.
Bild: STEFAN BENNHAGE ACTION. TTELA tog en tur med team-sikhalls muskelbåta­r. Vinden slog mot ansiktet och vattnet yrde när båtarna pressades upp mot 80-knop.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden