Ttela

Död hund hittad i papperskor­g

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

NYHETER: När Ing-brith Larsson öppnade papperskor­gen på Holmängen i Vänersborg möttes hon av en chockartad syn. Upp ur en påse stack en hundtass.

”Rutinen är att vi letar efter en märkning för att kunna hitta ägaren, men just i det här fallet vet jag inte om det ännu gjorts”

Ing-brith Larsson trodde inte sina ögon när hon öppnade papperskor­gen. Ut ur en plastpåse stack ett ben från en hund upp. – Jag tänkte: ”Det är inte sant”.

På fredagsför­middagen gjorde Ing-britt Larsson en otäck upptäckt i en papperskor­g på Holmängen i Vänersborg.

Hon var ute och gick med sin tax Tuten och skulle slänga en bajspåse. När hon öppnade locket såg hon att det låg en påse i papperskor­gen – och upp ur påsen stack en tass.

– Man tror inte att det är sant.

PER SILLÉN jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid Trollhätte­polisen

SAMTIDIGT GICK LINDA Grandin förbi på andra sidan vägen. De två brukar träffa på varandra när de är ute och rastar sina hundar. Ing-brith vinkade och Linda kom över.

– Det var ingen vidare syn, säger hon.

De tog kontakt med polisen som kom till platsen och kunde konstatera att det troligen handlade som en ung borderterr­ier. Förhoppnin­gen är nu att hunden ska ha någon form av märkning på sig så att polisen kan hitta ägaren och reda ut vad som har hänt.

– Rutinen är att vi letar efter en märkning för att kunna hitta ägaren, men just i det här fallet vet jag inte om det ännu gjorts, säger Per Sillén, jourhavand­e förundersö­kningsleda­re vid Trollhätte­polisen.

HUR DET HELA har gått till är förstås svårt att veta men det som Ingbrith och Linda funderar kring är att hunden blivit påkörd och sedan dumpad i papperskor­gen.

Oavsett hur den hamnade där var det en omtumlande upplevelse att hitta den.

– Jag blev alldeles chockad. Jag har fortfarand­e en klump i magen. Det är inte värdigt för djuret. Jag hoppas bara att hunden var död när den hamnade i papperskor­gen och att den inte fick lida, säger Ing-brith.

Linda var också lite skakad och hoppade över fredagens lunch.

– Jag är förfärad över att folk kan göra något sådant.

 ?? Bild: NIKLAS JOHANSSON ?? CHOCKFYND. När Ing-brith Larsson var ute och gick med taxen Tuten hittade hon en död hund i papperskor­gen.
Bild: NIKLAS JOHANSSON CHOCKFYND. När Ing-brith Larsson var ute och gick med taxen Tuten hittade hon en död hund i papperskor­gen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden