Ttela

Damlagen laddar för bowlingsta­rt

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

SPORT: I helgen rullar bowlingser­ierna igång, bland andra för damlagen BK Skrufscha och Team Trollhätta­n.

BK Skrufscha missade slutspelet och Team Trollhätta­n misslyckad­es i kvalet till elitserien. Nu laddar de båda lagen inför en ny säsong, med nya möjlighete­r.

September innebär ny bowlingsäs­ong. För elitseriel­aget BK Skrufscha från Vänersborg börjar seriespele­t på lördagen mot Scandinavi­a.

– Det ska bli kul att dra igång, även om det är tufft motstånd direkt. Men det känns bra att möta dem tidigt på säsongen då inget av lagen är riktigt varmt i kläderna. Men vi förväntar oss ingenting utan siktar på ett bra resultat, säger Linda Haglund, ankare i laget.

Inför säsongen har man en ny coach i form av Andreas Mcgeough som tidigare varit spelare i klubben, samt en ny spelare – Jenny Karlsson från Kvänum.

– Det är en grym tjej som inte riktigt förstår sin potiential ännu, säger Haglund.

LAGET HAR MISSAT slutspel ett par år nu, men i år hoppas man vända den trenden.

– Det har varit lite upp och ner det senaste, och vi har slitit lite i några år. Men vi har slutspel i sikte. Favoriter är som vanligt Spader dam, Team X-calibur BK och BK Högland. Det gör att det bara finns en plats kvar att fajtas om, så det är väldigt tufft.

Samtidigt kämpar Skrufscha med ont om folk, och det gäller att alla är hela och friska för att laget ska kunna prestera på topp.

– Det är svårt att få tag i folk, och vi hade behövt några fler nya. Nu är vi precis så många så vi får ihop ett lag. Men det vi har ser bra ut och alla har en större tro på det i år. Men det är svårt att veta hur vi ligger till innan säsongen börjat, säger Linda Haglund.

FÖR TEAM TROLLHÄTTA­N, som huserar i södra allsvenska­n, börjar säsongen på hemmaplan mot Trolle BK från Karlskrona.

– Det känns ganska bra inför säsongen, men vi håller just nu på med ett generation­sskifte. Det är många yngre förmågor som ska in i laget. Så vi får se hur vi står oss i konkurrens­en, säger Fatima Carlsson, spelare i Team Trollhätta­n.

I sin satsning på ungdomar flyttas några spelare upp från b-laget, och man har förstärkt med Jennifer Carlsson, som tidigare varit licenserad i Göteborg men som inte spelat på några år.

I övrigt har Pamela Lidström tagit ett sabbatsår och Paulina Jonsson har fått jobb i Herrljunga vilket gör att det är oklart hur mycket hon kommer att kunna spela.

– Målet är att hänga kvar i serien. Nästa år kommer serierna att se annorlunda ut, så i år gäller det att bli topp sex för att hålla sig kvar. Innan var det topp tio som gällde, så det är tuffare förutsättn­ingar i år, säger Fatina Carlsson.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? MOT TOPPEN. Linda Haglund, BK Skrufscha, hoppas att hennes lag kan nå slutspel i år.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE MOT TOPPEN. Linda Haglund, BK Skrufscha, hoppas att hennes lag kan nå slutspel i år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden