Ttela

Levelsen som är grejen”

- DANIEL GUSTAFSSON 0520-42 26 00 daniel.gustafsson@ttela.se

kom också Robert med när han tog över Scaraben.

– Vi träffades här nere och tjötade båtar och bilar, på den vägen är det, berättar Robert.

BÅTARNA TEAM-SIKHALL KÖR kan pressas upp mot 100 knop. En hastighet som motsvarar hisnande 185 kilometer i timmen över vågorna.

– Det är köruppleve­lsen som är grejen, säger Magnus Larsson med ett leende.

Förutom det uppenbara i nöjet att köra och åka dessa muskelbåta­r vill även alla i teamet lyfta fram den härliga stämningen när de är ute på pokerruns runtom i Sverige.

– Många vill kolla på båtarna och det jämförs och pratar motorer, berättar Magnus.

– Det blir lite som ett powermeet på vatten, fyller Robert i.

Intresset bland allmänhete­n för teamets båtar är stort. Och när de i sommar under färden till Smögen pokerrun, var bergen runt Uddevallab­ron fyllda med nyfikna, som antingen ville få en skymt av båten eller som ville ta bilder och filma. Material som sen hamnar på teamets Facebooksi­da.

– VI GÖR sidan tillsamman­s med våra fans, berättar Jonas Strömberg.

När vi på TTELA träffade teamet passade vi såklart på att ta en tur i den större båten. När Magnus vrider på nyckeln startar den med en rejäl knall. Innan vi kan ge oss ut på Vänerns vågor i höga hastighete­r måste både motor och olja värmas upp.

EFTER EN LITEN stund tar jag av mig mina skor och kliver ombord på båten. Magnus lägger i växeln och vi börjar glida ut på böljan. I låga hastighete­r är det en bekväm och vilsam båttur. Annat är det när Magnus växlar upp och börja pressa båten mot högre hastighete­r.

Jag blir ombedd att hålla fast mig i en stång och det märks vilka krafter det finns i båtens båda motorer med 900 hästar vardera. När vi tar Vänerns vågor i uppemot 80 knop får man kämpa för att hålla sig fast. Vinden slår mot ansiktet och det kittlar rejält i magen när båten flyger flera meter över de högsta vågorna.

Att pressa båten upp mot dessa hastighete­r leder också till en hel del fixande berättar Magnus Larsson.

– Om man håller på som vi gör så skakar grejerna loss, säger han.

– Har du en sån här båt som en badbåt då håller det, säger Jonas Strömberg med ett brett leende.

”Vinden slår mot ansiktet och det kittlar rejält i magen när båten flyger flera meter över de högsta vågorna”

 ?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? a kan pressas upp mot hissnande 100 knop. På bilden en lätt skakig ttela-reporter i mitten, till vänster Magnus Larsson och
Bild: STEFAN BENNHAGE a kan pressas upp mot hissnande 100 knop. På bilden en lätt skakig ttela-reporter i mitten, till vänster Magnus Larsson och
 ??  ?? FUKTIGT. Vattnet yr rejält när båtarna pressas upp mot höga hastighete­r.
FUKTIGT. Vattnet yr rejält när båtarna pressas upp mot höga hastighete­r.
 ??  ?? STOREBROR. Team-sikhalls Fountain 42 lightning är den större av teamets två båtar. Det var med denna de slog Vänerns hastighets­rekord tidigare i sommar.
STOREBROR. Team-sikhalls Fountain 42 lightning är den större av teamets två båtar. Det var med denna de slog Vänerns hastighets­rekord tidigare i sommar.
 ??  ?? SJÖVAN. Robert Hallgren i den mindre båten, en Scarab 33.
SJÖVAN. Robert Hallgren i den mindre båten, en Scarab 33.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden