Ttela

Tove Lo vågar vara naiv på nya Disco tits

- LINUS BRÄNNSTRÖM/TT

Tove Lo är tillbaka. Nu släpps Disco tits – det första smakprovet från den svenska stjärnans nya skiva. – Den är ganska naiv på ett sätt jag tycker om. Inte sådär mörk och avtrubbad som jag var ett tag, säger hon om den nya singeln.

Sedan albumet Lady wood gavs ut förra hösten har Tove Lo haft fullt upp. Hon har fortsatt att turnera världen runt, bland annat som förband till Coldplay, och blivit med ännu en världshit. Cool girl har i dagsläget närmare 239 miljoner spelningar på Spotify.

TOVE LO HAR också hunnit slutföra den utlovade fortsättni­ngen på Lady wood – Blue lips (Lady Wood Phase II) – som släpps senare i höst.

Den första singeln, Disco tits, släpptes i torsdags.

– Det är typ en av de sista låtarna jag skrev. Jag hade redan låtarna till Phase II klara men så gick jag igenom så mycket känslomäss­igt som jag ville och behövde skriva om. Så när jag hade skrivit en massa nytt, utan att det egentligen var meningen, så blev jag så här ”fan, jag vill ha med den här känslan på skivan också”, säger Tove Lo.

HON SÄGER ATT hon är i en nykär konsekvens­fri period och beskriver den gångna sommaren som lång och passionera­d.

– Det har varit mycket resor och fest och bara försvinna in i världens bästa bubbla med den jag är kär i. Så den handlar lite om att tappa kontrollen tillsamman­s, säger Tove Lo.

Titeln Disco tits kom till henne under den amerikansk­a festivalen Coachella i våras.

– Jag uppträdde i en topp som var transparen­t och så hade vi klistrat

”Jag uppträdde i en topp som var transparen­t och så hade vi klistrat på en massa discokuleg­las. Det såg ut som om en discokula hade exploderat på mina tuttar.”

på en massa discokuleg­las. Det såg ut som om en discokula hade exploderat på mina tuttar, säger Tove Lo.

– Senare på kvällen gick vi omkring och skulle se Justice spela och jag fastnade vid något av de här konstverke­n som de har på festivalen. Jag stod och försökte förstå vad det var och så hör jag ”hey, disco tits – let’s go” och jag bara ”disco tits – that’s a state of mind”. Så jag gick in i studion nästa veckan och sa att ”hörni, vi måste skriva en låt som heter ’Disco tits’, vad får ni för feeling?”. Då började de direkt med den där basgången.

DISCO TITS ÄR en relativt rå och klubborien­terad låt. Exakt så kommer dock inte hela Blue lips (Lady wood phase II) att låta.

– Nej, den sticker ut lite. Det finns några låtar till som är i den kategorin men den här plattan kommer att bli ganska schizofren, eller dramatisk. Den represente­rar så många känslor under ett år, säger Tove Lo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden