Ttela

Oscar vill inte åka ur en gång till

- MARTIN AHLIN

Två gånger har Oscar Ehner åkt ur ettan med FC Trollhätta­n. Nu hoppas han slippa samma upplevelse med Qviding. – Det får inte hända, säger han.

Ehner flyttade redan hösten 2012 till Göteborg för att studera och har sedan blivit kvar. Det hindrade honom dock inte från att pendla till Trollhätta­n i över fyra år för fotbollens skull.

– Det funkade i och med att jag hade folk att pendla med, men att ha det så som jag har det nu är ju något helt annat, säger 24-åringen som varit bofast på Qvidings innermittf­ält sedan övergången i vintras.

Samtidigt har situatione­n vid sidan av planen varit minst sagt problemati­sk. Qviding försattes i rekonstruk­tion i somras, med allt vad det innebär.

– Vi har haft en del möten och självklart undrar man vad som händer med föreningen. Går den i konkurs? Och var ska vi spela då? Men det är inte så att prestation­en har blivit sämre bara för att vi inte har fått några pengar, säger Oscar Ehner.

QVIDING HAR DÄREMOT ett utmanande utgångsläg­e i söderettan. Laget har bara producerat tio mål på 17 omgångar och ligger för tillfället på nedflyttni­ngsplats.

– Det är tajt i botten. Vi ligger inte så bra till rent placerings­mässigt, men målet har hela tiden varit att hålla oss kvar. Framöver möter vi lagen runt oss i tabellen så förhoppnin­gen är att vi ska kunna plocka en del poäng där. Hur har det gått för dig personlige­n?

– Jo, det har funkat bra. Jag får spela 90 minuter varje match och känner att jag har utvecklats. Det är kul att ha en viktig roll i laget, säger Bois-produkten.

DET ÄR SAMTIDIGT oundviklig­t att inte nämna nedflyttni­ngshotet lite extra. Faktum är att Ehner åkt ur division 1 vid två tillfällen med FCT och nu kan råka ut för samma öde igen.

– Det är det värsta som finns, för jävligt. Det får inte hända, helt enkelt.

Men Qvidingtru­ppen, där försvarare­n Ali Al-habobi från Trolllhätt­an ingår, tänker inte lägga sig ner och dö.

– Vi har långt ifrån gett upp, lovar Oscar Ehner.

 ?? Bild: PELLE BÖRJESSON ?? Oscar Ehner, ankare på Qvidings mittfält.
Bild: PELLE BÖRJESSON Oscar Ehner, ankare på Qvidings mittfält.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden