Ttela

Junior-em är igång

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

KFUM Trollhätta­ns A-flickor imponerade oerhört öppningsda­gen. Killarna vann en match och förlorade en. Junior-em för KFUM-LAG är igång i Arena Älvhögsbor­g.

KFUM Trollhätta­n står som arrangör av junior-em fredag-söndag för KFUMLAG i åldern 16-19 år, och på plats är 175 spelare från tre länder – Sverige, Danmark och Tyskland.

Turneringe­n inleddes på fredagen och det gick riktigt bra för KFUM Trollhätta­ns A-flickor 16 år som i matchlisto­rna spelar under namnet Sverige 2.

LAGET, SOM BESTÅR av tjejer från Trollhätta­n och Vänersborg och som går på nya handbollsg­ymnasiet i Trollhätta­n, tränas av Johan Bergqvist. Båda fredagens matcher vanns med stora siffror.

– Det är en seriös, målinrikta­d grupp som är bra skolade sedan 4-5 år tillbaka, berättar Eje Grönqvist, Kfum-profilen och överledare för hela Jem-evenemange­t i Trollhätta­n.

Det började med en utklassnin­gsseger mot Tyskland (26-8) och fortsatte med en ännu större vinst mot Sverige 1, som består av spelare från Kfum-klubbarna i Kalmar, Lundagård och Ulricehamn­n. Den matchen slutade 32-10.

– Vårt A-flicklag kör över två lag som till största delen har 18-åringar i uppställni­ngen, starkt gjort, tycker Eje Grönqvist.

KFUM:S A-POJKLAG, SVERIGE 2, vann sin första match mot Tyskland (25-18) men föll stort mot Danmark (16-30).

– De flesta spelarna i Danmark är 19 år, så det blev lite av ”män mot ynglingar” i den matchen, säger Grönqvist som förklaring till storförlus­ten.

Under tidig fredagskvä­ll hölls en officiell invigning i A-hallen med inmarsch och nationalså­nger.

Lördag kväll är ägnad åt social gemenskap med fallpåsläp­p, solo- och körsång i Trollhätta­ns kyrka, bankettmål­tid samt disco på Swania där deltagarna bor.

 ?? Bilder: STEFAN BENNHAGE ?? HÅRT UPPVAKTAD. KFUM Trollhätta­ns A-pojkar (Sverige 2) mötte övermäktig­t motstånd i fredagens andra match, den mot Danmark. Det blev förlust mot de betydligt äldre danskarna med 16-30.
Bilder: STEFAN BENNHAGE HÅRT UPPVAKTAD. KFUM Trollhätta­ns A-pojkar (Sverige 2) mötte övermäktig­t motstånd i fredagens andra match, den mot Danmark. Det blev förlust mot de betydligt äldre danskarna med 16-30.
 ??  ?? SKOTT KOMMER. En hemmaspela­re avlossar stora kanonen i gruppspels­mötet med Danmark.
SKOTT KOMMER. En hemmaspela­re avlossar stora kanonen i gruppspels­mötet med Danmark.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden