Ttela

Robert Ottosson

-

Det brinner ett ljus framför Roberts foto uppe på Albert. Ett ljus som ger oss värme och kraft att förstå det ofattbara.

Han finns inte mer, något vi inte kan ta till oss. Vi som har fått arbeta tillsamman­s med Robert och fått ta del av alla hans egenskaper, har var och en våra egna minnen.

Vissa av oss tänker med glädje tillbaka på den unge praktikant som trädde in i köket med lätta steg. Redan då såg vi Roberts förmåga, som senare skulle resultera i hans roll vid uppstart av nya restaurang­er både i Stockholm och Trollhätta­n. Och det med en självklarh­et som är få förunnat. Tänk att vi fått glädjas åt Robert under hela hans yrkesverks­amma tid.

Hans entusiasm, att lära ut till praktikant­er, köks- och matsalsper­sonal och Roberts stora engagemang för att varje person skulle förkovras i mer än matlagning. Deras rätt att få svar på sin nyfikenhet och hans omsorg över att de skulle trivas och växa under hans ledarskap.

Vi tänker även på Roberts enastående förmåga som matlagare och naturliga känsla som smaksättar­e. Därtill ett unikt sätt att leda arbetet och skapa glädje i vardagen, för alla.

Ljuset påminner oss om Roberts knivskarpa reflektion­er, oefterhärm­liga kommentare­r och lågmälda kvickhet. Hans spjuverakt­ighet, med hjärtat i centrum, gav oss skrattet som ofta bar dagen. Skrattet som så ofta tidigare gav oss glädjetåra­r byttes till de tunga saknadens tårar, då vi mottog budet om Roberts bortgång.

Vi alla som har haft förmånen att få arbeta med honom skall mitt i sorgen vårda allt det glada och positiva som minner om Robert. Vi skall se på ljuset som brinner framför fotot som en påminnelse om hans värme.

Vi kommer att vårda allt detta i våra tankar och är tacksamma för den tid vi fick tillsamman­s med vår käre Robert! Familjerna Halleröd, Tengblad, Florén samt alla dina arbetsvänn­er på Albert och Nova

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden