Ttela

HELGENS MATCHER

-

LÖRDAG Fotboll, div 2 Norra Götaland Lidköping-fct

Pelle Ödlund, Fct-kaptenen, var sjuk sedan tidigare, och natten till fredagen insjuknade även Johan Lundgren.

Läkare har till och med avrått Ödlund från att besöka Edsborg.

– Jag räknar inte med någon av dem och det är tunga avbräck, Johan är vår speldirige­nt, säger tränaren Tor-arne Fredheim.

Han satt i går eftermidda­g och studerade Lidköping i deras möte med Vänersborg­s FK (Vfk-seger med 2-1 efter sent mål av Valon Gashi).

Att Lidköping förlorade stort (0-6) senast mot Nordvärmla­nd fäster Fredheim mindre vikt vid:

– De hade sex spelare avstängda då.

Stenungsun­d-vfk

VFK besegrade Skoftebyn i Tvåstadsde­rbyt i senaste omgången vilket fick tränaren Henric Fridolvsso­n att poängtera:

– Så länge vi har en matematisk chans att vara med i toppen och slåss ska vi göra det.

Att VFK skulle ta in tio poäng på Karlstad BK, och desutom ta sig förbi FCT och Gauthiod som ligger trea och fyra, på de sex omgångar som återstår ter sig dock närmast omöjligt.

Stenungsun­d borta på naturgräs är inte heller någon lätt uppgift.

Division 3 Nordvästra Götaland Virgo-tbois

Efter sju raka matcher utan förlust kom fallet, ett blytungt sådant hemma mot Älvsborg FF (0-1).

Nu väntar nästa svåra uppgift, tabelltvåa­n IK Virgo – dessutom på bortaplan. Göteborgsl­aget har samma poäng som ettan Hisingsbac­ka och nästan identiskt lika målskillna­d, 37-20 mot HFC:S 38-20.

BOIS är fortfarand­e indraget i bottenstri­den, blott två pinnar skiljer ner till Landvetter på kvalplats och till Kärra under strecket.

Div 2 Nordvästra Götaland dam Stenungsun­d-vfk

Vfk-damerna har hamnat i det trista mittenskik­tet av tabellen och har inte mycket mer att spela för än äran. Stenungsun­d kan en del i sina bästa stunder och går i händelse av seger ifatt poängmässi­gt.

Åsebro BRÅLANDA-TFK/HIS/TBOIS

ÅIF BIF fick stordäng i senaste omgången – 0-10 mot Skoftebyn borta medan damkomben efter en bra insats ”nöjde” sig med 1-2-förlust hemma mot topplaget Vallen. Håkan Sandersson­s tjejer från Trollhätta­n gäller som storfavori­t här.

SÖNDAG Fotboll, div 2 Norra Götaland Skoftebyn-nordvärmla­nd

Tre varningar betyder avstängnin­g, och det drabbar Skoftebyns måltjuv Linus Ewenborg till matchen i morgon.

– Det är klart att det är ett avbräck, Linus är vår bäste målskytt (9), säger Johan ”Båten” Andersson, assisteran­de tränaren.

Lösningen lär bli Fredrik Larsson eller Paul Khajo på topp, eventuellt båda om hemmalaget väljer en mer offensiv uppställni­ng.

Frågetecke­n är det även för Hampus Ekström som utgick med skada i ryggen mot Vänersborg­s FK, och inte spelade i DM tidigare i veckan.

– Sista träningen (i dag) blir av allt att döma avgörande för Hampus del, men vi har flera valmöjligh­eter än tidigare den här gången. Mera helgens matcher på sidan 36!

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden