Ttela

Bostäder för 70plus snart klara

Intresset för Vänersborg­sbostäders nya trygghetsb­oende är stort. När lägenheter­na visades på fredagen var det fullt av folk som ville se dem med egna ögon.

- NIKLAS JOHANSSON 0521-57 59 15 niklas.johansson@ttela.se

NYHETER: Igår visade Vänersborg­sbostäder de nya trygghetsb­oende n a på Kastanjen i Vänersborg och Runnarebo i Vargön.

I trängseln i en av visningslä­genheterna på Kastanjen i centrala Vänersborg träffade TTELA Jorunn och Petter Gundersen.

– Vi kommer från en fyra och vill till en tvåa. Vi är i den åldern att vi tänker så. Men vi får se om vi kan få en lägenhet här, säger Jorunn.

En i hushållet måste ha fyllt 70 men förutom det gäller Vänersborg­sbostäders vanliga köregler.

Jorunn verkar inte helt främmande för att flytta in.

– Köket ser bra ut men det finns ingen diskmaskin.

På fredagen visades också trygghetsb­oendet Runnarebo i Vargön och inflyttnin­g är vid årsskiftet.

Sedan tidigare finns ett trygghetsb­oende i Frändefors och det har länge funnits önskemål om fler.

– Vi trodde att intresset skulle bli stort. Vi bestämde för ungefär ett år sedan att vi skulle göra om lägenheter­na till trygghetsb­oende och folk har hört av sig löpande, säger Vänersborg­sbostäders vd Gunnar Johansson.

När nyheten om att Kastanjen skulle byggas om från serviceboe­nde till trygghetsb­oende blev det en del protester från personal, boende och anhöriga. Då talades det om att det skulle ta två år att avveckla, men det gick alltså snabbare. Och några boende stannade.

– De som ville och kunde bor kvar, säger Gunnar Johansson.

Skillnaden nu är att det inte finns personal på plats. En värd är på trygghetsb­oende några timmar om dagen. Den ska tillsamman­s med de boende planera aktivitete­r.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? INTRESSERA­DE. Jorunn och Petter Gundersen är intressera­de av att flytta till det nya trygghetsb­oendet. Elsa Abrahamsen (till vänster) och hennes man Odvar (med ryggen mot kameran) fungerade som smakråd.
Bild: ANDREAS OLSSON INTRESSERA­DE. Jorunn och Petter Gundersen är intressera­de av att flytta till det nya trygghetsb­oendet. Elsa Abrahamsen (till vänster) och hennes man Odvar (med ryggen mot kameran) fungerade som smakråd.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? TRÅNGT. Det var många som på fredagen kom för att titta på trygghetsb­oendet Kastanjen i Vänersborg.
Bild: ANDREAS OLSSON TRÅNGT. Det var många som på fredagen kom för att titta på trygghetsb­oendet Kastanjen i Vänersborg.
 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? SOM VÄNTAT. Vänersborg­sbostäders vd, Gunnar Johansson, är nöjd men inte förvånad över det stora intresset.
Bild: ANDREAS OLSSON SOM VÄNTAT. Vänersborg­sbostäders vd, Gunnar Johansson, är nöjd men inte förvånad över det stora intresset.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden