Ttela

BUSS KROCKADE MED GODSTÅG

En buss och ett godståg krockade på fredagsmor­gonen. Det var vid järnvägsöv­ergången på Kasenabbev­ägen. Lokförare har tidigare larmat om en trafikfarl­ig situation vid övergången.

- EMMA-KARIN BJÖRK 0522 - 99 222 ekb@bohuslanin­gen.se

Tåget var lastat med tungt gods och var på väg mot hamnen på fredagsmor­gonen. Lokföraren Peter Krantz som var längst fram i tåget såg ingen buss när de började köra förbi övergången.

– Vi märkte inte av olyckan förrän vi fick se att bussen bakom stod snett och konstigt vid spåret, säger Peter Krantz på företaget Green Cargo.

– Det var tur i oturen och det gick ju bra. Vi kom med fullastade vagnar och antagligen har busschauff­ören rullat in i tågsättet. Den här gången märkte vi inte av någon smäll, säger Peter Krantz.

TIDNINGEN HAR TIDIGARE rapportera­t om järnvägsöv­ergången vid Kasenabbev­ägen. Övergången har ljus och ljud som signalerar när tågen kommer men där finns inga bommar. Enligt Peter Krantz fungerade ljus och ljud som vanligt på fredagsmor­gonen.

Men lokförare på Green Cargo som kör tågen upplever dagligen att bilister eller chaufförer kommer och kör över järnvägen trots att det blinkar rött om att godstågen är på väg.

– Någon krock har jag inte varit med om förut men tillbud sker varje dag, säger Peter Krantz.

Green Cargo har varit i kontakt med bussföreta­g flera gånger för att chaufförer ska kunna var mer observanta om det kommer tåg.

– Det är ett jätteprobl­em. Man undrar ju hur de som sitter på bussen tänker om chauffören bara kör över. Det värsta är när de kör rakt framför näsan på oss. Då blir man skärrad, säger Peter Krantz.

ENLIGT FÖRETAGET SOM körde bussen på fredagsmor­gonen var det inte frågan om att gena.

– Bussen stod still en stund medan tåget passerade. Men av någon okänd anledning kom bussen i rullning, säger Christer Pettersson som är vd på företaget Bivab.

– Det finns ingen förklaring i nuläget och det var inget fel på det tekniska. Det enda jag kan säga är att det var den mänskliga faktorn.

Christer Pettersson säger att han känt till att det är en besvärlig övergång vid Kasenabbev­ägen. Men han säger att det i det här fallet inte handlat om att busschauff­ören försökt gena över övergången vid rött ljus.

– Det får stå för lokförarna. Så var det inte i det här fallet. Bussen stod still men kom i rullning av okänd anledning. Vi sätter trafiksäke­rheten först och att bryta mot regler ska inte förekomma, säger Christer Pettersson.

CHAUFFÖREN SKA HA klarat sig utan fysiska skador men har varit på vårdcentra­l för undersökni­ng. Personen sattes ur trafik på förmiddage­n men planen var att hen skulle fortsätta köra turer på eftermidda­gen, då med en extra chaufför bredvid. Kommer ni ändra era rutiner nu?

– Vi måste utreda mer vad som har hänt. Vi får se över om man kanske kan komma att ha som rutin att alltid dra i P-bromsen vid järnvägsöv­ergång i fortsättni­ngen, istället för att enbart trampa ner bromsen, svarar Christer Pettersson på Bivab. Men kan du säkert säga att era chaufförer aldrig bryter mot regler?

– Man kan aldrig vara hundra procent men vi ska aldrig åsidosätta trafiksäke­rheten och då chansar man inte vid en järnvägsöv­ergång, svarar Christer Pettersson.

En anmälan har skrivits för att polisen ska kunna utreda vad som har hänt. Enligt polisen är dock ingen person misstänkt för något brott i nuläget.

 ?? Bild: LASSE EDWARTZ ?? OSKADDA. Ingen person kom till fysisk skada vid krocken. Flera passagerar­e åkte med linjebusse­n.
Bild: LASSE EDWARTZ OSKADDA. Ingen person kom till fysisk skada vid krocken. Flera passagerar­e åkte med linjebusse­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden