Ttela

Ny trio tar över Christmas Night

- MIA THORNBERG 0520-42 26 02 mia.thornberg@ttela.se

Vem som egentligen bestämmer råder det delade meningar om. Men helt klart är att trion Molly Sandén, David Lindgren och Thomas Di Leva ser fram emot turnén med Christmas Night. Den 1 december kommer de till Trollhätta­n.

Christmas Nights besök i Trollhätta­n och Arena Älvhögsbor­g har blivit en årlig tradition. Magnus Carlsson har tidigare styrt den stora turnéskuta­n, som under tre av de fyra åren även har haft bland andra Jessica Andersson ombord.

I år satsar Magnus dock på att återuppta sitt julkoncept Änglarnas tid. 2017 är det därför byte av Christmas Night-besättning och en och annan höjer möjligen åtminstone ena ögonbrynet när turnétrion nu presentera­s. För Molly Sandén, David Lindgren och Thomas Di Leva är kanske inte tre namn man omedelbart och osökt kopplar ihop.

SJÄLVA ÄR DE fulla av förväntan inför det som komma skall. De jobbar just nu febrilt med att diskutera och välja låtar som ska få plats i showen och alla tre tackade ja direkt när de fick frågan om att göra den här turnén ihop.

– Jag blev jätteglad när jag fick frågan! Jag har mest gjort stora julgalor tidigare, så det ska bli kul att göra lite nya grejer. Och att få åka runt i konserthus – det blir ett helt annat fokus än på stora galor, säger David Lindgren.

– Att jobba med nya människor gör mig inspirerad och motiverad och både Molly och Thomas har fantastisk­a röster, så jag ser fram emot att få till några fina duetter.

På frågan om vem som är chefen i gänget svarar han, utan tvekan, att det är han, så klart. Vilket möts av gapskratt från Thomas.

– Du?!? Det är ju MOLLY som är chefen!

THOMAS TÄNDE OCKSÅ genast på idén att åka på julturné.

– Det lät jätterolig­t och det blir intensivt – vi gör 26 konserter på fyra veckor!

– Det är alltid en liten utmaning att tillbringa så mycket tid ihop med sina kolleger, man kommer varandra väldigt nära, så det ska bli spännande, fortsätter han.

MOLLY SANDÉN HAR lyssnat på killarna och är nu särskilt nöjd med Thomas syn på hierarkin.

– Det var första gången jag hörde det där med chefen, men jag gillar det! Girlpower!

Att åka på turné och göra show ihop med andra artister ser hon fram emot.

– Det är lyxigt! Man får en andningspa­us i sin egen egocentris­ka värld, där man befinner sig annars som soloartist.

Molly har nyligen växlat spår i karriären och presentera­r nu personliga texter, direkt från hjärtat och på svenska. En singel, ”Rygg mot rygg”, är släppt och mer kommer. Och Christmas Nightpubli­ken kommer garanterat att få höra åtminstone någon av de nya Molly-låtarna.

NÄR DET GÄLLER jullåtar är trion inne på samma linje: de gillar det klassiska och traditione­lla. Det betyder att låtar som ”O helga natt”, ”Ave Maria” och ”Jul, jul, strålande jul” finns på önskelista­n. Det betyder dock inte att det inte kan bli en och annan överraskni­ng också.

– Vem vet, jag kanske ska köra Skönheten & Odjuret med Thomas. Jag är ”Skönheten” då, förstås, säger David Lindgren. Och avslutar med ett gapskratt, där även det utpekade ”Odjuret” stämmer in.

Christmas Night har turnépremi­är i Vara konserthus 23-24/11. Fredag 1/12 kommer de till Trollhätta­n och Arena Älvhögsbor­g. Biljettern­a är släppta.

 ?? Bild: THOMAS ENGSTRÖM ?? JULSÅNGARE. Molly Sandén, David Lindgren och Thomas Di Leva åker på julturné med showen Christmas Night. Den 1 december kommer de till Trollhätta­n.
Bild: THOMAS ENGSTRÖM JULSÅNGARE. Molly Sandén, David Lindgren och Thomas Di Leva åker på julturné med showen Christmas Night. Den 1 december kommer de till Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden