Ttela

Trollhätta­n bäst – Vänersborg klättrar

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

Trollhätta­n har bäst företagskl­imat bland TTELA:S kommuner, men Vänersborg är den enda av dem som klättrar i Svenskt näringsliv­s rankning.

Varje år rankar Svenskt näringsliv var i Sverige det är bäst förutsättn­ingar för att driva företag. För tionde året i rad är det Solna som toppar listan, som bland annat grundar sig på drygt 30 000 betyg som företagare har satt på sina kommuner.

Bäst bland TTELA:S fyra kommuner och på en andra plats bland Fyrbodals kommuner är Trollhätta­n som återfinns på plats 122 på listan. Trots att Trollhätta­n har förbättrat sitt sammanfatt­ande omdöme från företagen, sjunker man en placering jämfört med förra året. Detta beror helt enkelt på att många kommuner har förbättrat sitt omdöme och att konkurrens­en har hårdnat.

”ett kvitto på att vi är på rätt väg”

Mellerud har tappat 22 platser och ligger nu på 136:e plats och Lilla Edet sjunker 39 placeringa­r till plats 248.

I Vänersborg är utveckling­en den motsatta – kommunen klättrar 25 placeringa­r till plats 218. Det innebär att kommunen har förbättrat sig drygt 50 platser sedan 2015.

– Att förändra attityder tar lång tid men dagens rankingres­ultat är ett kvitto på att vi är på rätt väg, säger Ove Thörnkvist, Vänersborg­s kommundire­ktör, i ett pressmedde­lande.

Alla TTELA:S fyra kommuner ligger dock långt efter en grannkommu­n – Grästorp rankas som 24:e bästa kommun efter att ha klättrat två placeringa­r.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden