Ttela

Musikkafé en mysig start på skoldagen

- CAROLINE HOLMGREN 0520-422600 caroline.holmgren@ttela.se

I går kunde elever och personal avnjuta skönsång till nybakad räkmacka och kärleksmum­s, när gymnasiesä­rskolan höll musikkafé på Magnus Åbergsgymn­asiet.

– Den här kan ni, kom igen! Ropar Djuli Rami i mikrofonen och sträckte upp armarna mot taket.

Alla i publiken klappade gillande takten. Med teatralisk­a rörelser sjöng hon playback på spanska till låten Despacito av Luis Fonsi, en av sommarens stora sommarplåg­or.

– Jag var nervös i början, men det var roligt och bra. Jag tänkte ”nu ska jag titta publiken i ögonen” och ”nu ska jag ta i lite”. Det kändes fantastisk­t, säger Djuli Rami som övar för att fylla upp sitt spanska ordförråd.

MEN DET ÄR inte bara sång som Djuli Rami tycker om, utan även dans. Därför passar låten henne extra bra, tycker hon.

Det är Hans-olof ”Tjolle” Svensson som varannan månad tillsamman­s med gymnasiesä­rskolan ordnar musikkafé i Magnus Åbergsgymn­asiets kafé. Eleverna bakar och förbereder inför kaféverksa­mheten med kärleksmum­s, kaffe och räkmackor och runt de runda kaffeborde­n är det fullsatt.

– Morgonen börjar med mingel. Det är avspänt och mysigt, och sedan får de som vill uppträda, berättar Hans-olof Svensson som denna gång tagit med sin släkting Ruben Madsen för att underhålla barnen med smakprov från hans 45-åriga repertoar som clown.

”Jag blir varm om hjärtat av den låten”

MUSIKKAFÉE­T ÄR POPULÄRT bland skolans elever och personal. Rummet fylldes inte minst av musik, utan även skratt, glädjetjut och glada tillrop. När det var dags för Emma Jacobsson att som tredje akt gå på scenen, gjorde hon det till jubel och applåder från publiken. Hon sjöng Jonas Gardells låt Aldrig ska jag sluta älska dig ackompanje­rad på keyboard av ”Tjolle”.

– Den säger så mycket, jag gillar när publiken känner igen sig i mina låtar. Jag blir varm om hjärtat av den låten, säger hon.

 ?? Bild: CAROLINE HOLMGREN ?? DANSVÄNLIG. När Djuli Rami sjunger Despacito är det fler än läraren och initiativt­agaren till musikkafée­t Hans-olof ”Tjolle” Svensson, som vill dansa med.
Bild: CAROLINE HOLMGREN DANSVÄNLIG. När Djuli Rami sjunger Despacito är det fler än läraren och initiativt­agaren till musikkafée­t Hans-olof ”Tjolle” Svensson, som vill dansa med.
 ??  ?? TILLFÄLLIG­HET. Ruben Madsen har uppträtt som clown i 45 år. På besök hon Tjolle passade han på att spela både dragspel och med klockor för eleverna.
TILLFÄLLIG­HET. Ruben Madsen har uppträtt som clown i 45 år. På besök hon Tjolle passade han på att spela både dragspel och med klockor för eleverna.
 ??  ?? GLÄDJESPRI­DARE. Hans-olof Svensson presentera­de Emma Jacobsson som Solstrålen, ett smeknamn som enligt honom speglar hennes personligh­et.
GLÄDJESPRI­DARE. Hans-olof Svensson presentera­de Emma Jacobsson som Solstrålen, ett smeknamn som enligt honom speglar hennes personligh­et.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden