Ttela

Bulgarien nästa för Marianne Ahlborg

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

I slutet av förra året gjorde hon debut i landslaget, i somras tog hon Sm-guld. Nu är det återigen dags för Marianne Ahlborg att dra på sig landslagsd­ressen. – Det har varit mitt mål, säger hon.

Sm-guldet i Borås i somras öppnade som väntat dörrar för Vänersborg­s boxningskl­ubbs Marianne Ahlborg, och nu började det visa sig. Om några veckor åker Ahlborg på landslagsu­ppdrag till Bulgariens huvudstad Sofia för att tävla i Balkan tournament.

– Det känns jättebra. Jag har ju haft som mål att komma med i landslaget och efter Sm-guldet trodde jag att det skulle bli så, men man kan aldrig vara säker. Det känns skönt att få chansen, säger Marianne Ahlborg.

I BULGARIEN VÄNTAR bra internatio­nellt motstånd för Ahlborg som ser fram emot att får chansen att äntligen mäta sig med de bästa.

– Det kommer boxare från hela världen, det blir ett helt annat motstånd. Jag räknar med att jag får möta de allra bästa, och det blir bra att se hur jag står mig mot dem. Och hur tror du att det kommer att gå?

– Det är hårdtränin­g fram tills dess som gäller. Men jag känner att min fina form från SM är på väg tillbaka, och boxas jag som jag gjorde då tror jag att jag har en bra chans. Målet är att ta medalj, att stå på pallen, säger Ahlborg, som innan turneringe­n i Bulgarien åker på träningslä­ger med landslaget nästa helg.

Framöver hoppas Marianne Ahlborg att hon får åka med landslaget på ännu större tävlingar som Europa- och världsmäst­erskap. Men då gäller det att hon fortsätter bevisa att hon är bäst i Sverige i sin viktklass.

– Det är väl det enda negativa med att vara etta i Sverige, att man är och känner sig jagad. Innan har det hela tiden varit jag som har jagat och det har jag trivts med. Men det är såklart roligt att vara bäst, säger hon och fortsätter:

– Jag vill vara den som är med i landslaget i min viktklass och då behöver jag försvara min position. Jag vill vara obesegrad.

 ?? Bild: JOACHIM NYWALL ?? FIGHT. I december 2016 gjorde Marianne Ahlborg debut i landslaget i en landskamp mellan Sverige och Finland i Arena Älvhögsbor­g. Där blev det förlust för Ahlborg i mötet med Annukka Volotinen.
Bild: JOACHIM NYWALL FIGHT. I december 2016 gjorde Marianne Ahlborg debut i landslaget i en landskamp mellan Sverige och Finland i Arena Älvhögsbor­g. Där blev det förlust för Ahlborg i mötet med Annukka Volotinen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden