Ttela

Peter har tvingats lämna VFK

- MARTIN AHLIN

Han tog rollen som assisteran­de tränare i Vänersborg­s FK för att utvecklas som ledare. Men nu tvingas Peter Karlsson lämna uppdraget. – Jag har kämpat som en dåre hela året och tyvärr missat rätt mycket, säger Karlsson.

I november förra året presentera­de VFK sin nya organisati­on. En pusselbit där var Peter Karlsson, som skulle bli huvudträna­ren Henrik Fridolvsso­ns närmaste medarbetar­e. Samarbetet har också flutit på bra, men däremot har Karlsson haft svårt att få ihop livspussle­t.

Framförall­t är det starten av den egna firman i våras som inneburit långa dagar i Göteborgs- och Boråstrakt­en.

– Jo, jag har kämpat som en dåre hela året egentligen. Jag trodde väl någonstans att jag skulle kunna få ihop det bättre än jag fått, men jag har missat rätt mycket och inte haft någon jättebra närvaropro­cent, berättar Peter Karlsson.

”Ja, nu lägger jag det här åt sidan” PETER KARLSSON Ex-vänersborg­s FK

DÄRFÖR TOG HAN också beslutet att hoppa av mitt under säsong, bara dagen före mötet med Gauthiod.

– Jag hade väl kunnat hänga med i några veckor till, men när jag gör något så gör jag det fullt ut. Det får inte vara så att man bara är med på matcher.

Annars säger han sig ha trivts på Vänersvall­en.

– Ja, det har varit svinbra, både Henrik och de andra har varit fantastisk­a att jobba med. Så det har definitivt inget med det att göra.

Karlsson, som kom till VFK från FC Trollhätta­n, ser nu ut att ta en paus från fotbollen på obestämd tid.

– Ja, nu lägger jag det här åt sidan, jag får inte ihop det helt enkelt. Rent krasst skulle jag väl kunna vara med på lägre nivå, men jag vet inte hur lockande det är när jag har varit med i division 1 och 2 de senaste åren. Nä, jag har sagt till min sambo att det blir ett år utan någon ledarroll, berättar 36-åringen.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? Peter Karlsson tvingas lämna uppdraget som assisteran­de tränare i VFK på grund av tidsbrist.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE Peter Karlsson tvingas lämna uppdraget som assisteran­de tränare i VFK på grund av tidsbrist.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden