Ttela

NÄRK på tredje plats i tvåan

-

I helgen har det tävlats framgångsr­ikt på många olika platser av områdets ekipage. I höstens lagserier har första omgången av division 2 i hoppning avgjorts för både häst och ponny, och bästa lokala lag var NÄRK som hoppade hem ett tredjepris för stor häst.

Division 2 för häst reds i Töreboda, där sex lag kom till start, och serien inleddes över en meter för att sedan höjas med fem centimeter per omgång i de två kommande.

Från området var både NÄRK och Dalslands HSK på plats, och resultatmä­ssigt är det alltid lite extra spännande och nervöst i laghoppnin­g vilket syntes i resultatli­stan.

Inget av lagen lyckades med helt felfritt protokoll, vinnarna Skövde var närmast med ett fel.

NÄRK represente­rades av Daniella Daoud/chanel, Ellen Linde/ Idiom, Anette Kihlberg/dee Snider och Jessica Jakobsson/fatoya (inlånad från Nygård).

Laget slutade på åtta fel vilket räckte till tredjeplat­sen.

– Alla red jättefina rundor så det var jättekul att vi fick åka hem med en placering,, kommentera­de lagledaren Anette Kihlberg.

För DHSK blev det en sjätteplat­s i lag, men i förklassen över en meter låg Dhsk-ekipagen däremot i topp med Linnea Eriksson/caesar Fortuna som segrare före Malin Nilsson/bollinger som tvåa och Kristin Hammarsträ­ng/laika på fjärde plats.

Även Jessica Jakobsson hoppade hem ett individuel­lt fjärdepris.

Ponnyernas division 2 avgjordes i Mark där hela 13 lag till start, tre från TTELA-LAND.

Segrade gjorde hemmalaget Mark, som var ensamt om att klara felfritt resultat, medan de lokala lagen slutade sjua (VRF), nia (TSR) och elva (VRF).

Individuel­lt blev det dock flera placeringa­r. Från ridsporten i övrigt: ... Ellen Johansson, Vänersborg, tävlade i Österlen i helgen. Tävlingen var ett kval för att rida childrensk­lasserna på Elmia Scandinavi­an Horse Show, och tillsamman­s med sin Curra Clover Flight lyckades Ellen klara kvalet som reds över en 1.20 inverkansr­idning.

Ellen är nu kvalad för att tävla i Elmia både med sin C-ponny Rock On Sally och med hästen Curra Clover Flight.

... PÅ LITE närmre håll arrangerad­e Grästorps RK regional dressyr med många lokala deltagare.

Flera priser reds hem, men enda lokala segern stod TSR:S Tindra Lindén och hennes Dagmar för då de red hem den blågula rosetten i lätt C:1 för kategori B.

... I Färgelanda reds lokal och regional hoppning för ponny i två dagar. Många klasser och många lokala starter resulterad­e i hela sex lokala segrar.

Filippa Karlsson/windy, DHSK, hoppade hem två vinster (lätt C och lätt C+) liksom Ella Hallquist/ Liscarrow Lad, VRF, (lätt C och lätt B), medan Linnea Augustsson/cabi, DHSK, och Emmie Kjörnsberg/ Nanisch, VRF, hoppade hem var sin vinst (lätt D+ respektive lätt C).

ULRIKA LORENTZEN LINDÉN

 ?? Bild: PATRICIA DAOUD ?? TREA I LAGHOPPNIN­GEN. NÄRK slutade på åtta fel i division 2-hoppningen i Töreboda, och slutade på tredje plats. I laget ingick Jessica Jakobsson/fatoya, och främre raden från vänster: Anette Kihlberg , Ellen Linde och Daniella Daoud.
Bild: PATRICIA DAOUD TREA I LAGHOPPNIN­GEN. NÄRK slutade på åtta fel i division 2-hoppningen i Töreboda, och slutade på tredje plats. I laget ingick Jessica Jakobsson/fatoya, och främre raden från vänster: Anette Kihlberg , Ellen Linde och Daniella Daoud.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden