Ttela

Historisk första seger för TBF

- JOHANNA JOSEPHSSON 0520-42 27 46 johanna.josephsson@ttela.se

Efter en imponerand­e vändning mot Kista BMK, från underläge 0-3 till vinst 4-3, kunde Trollhätta­ns BF ta sin första historiska seger i Svenska badmintonl­igan. – Det är fantastisk­t, säger Jesper Olsson, ledare i TBF.

Det började inget vidare för Trollhätta­ns badmintonf­örening i bortamatch­en mot Kista BMK. Kista, som var i Sm-final förra året, ledde med 3-0 efter att både Mikael Westerbäck och Emelie Borgstedt samt Oskar Westrlund och Felix Nandin i dubbel förlorat sina matcher.

Men det var inget som knäckte TBK.

I stället klev Ludvig Petre Olsson in i matchen och vann mot Nilay Singh med 3-0 i set. Samtidigt gjorde Sara Lundgaard och Rebecca Johnsson en bra match på banan intill och vann med 3-2 mot Kistas Isabelle Grafsund och Jessica Silvennoin­en.

Helt plötsligt var TBF med i matchen igen.

En snabb vila var allt Sara Lundgaard fick innan hon tillsamman­s med Mikael Westerbäck skulle försöka utjämna i sista matchen.

– Vi låg under med 8-10 i femte och avgörande set i mixed, det var nära att vi förlorade matchen där. Men vi vände och vann med 11-10, säger Jesper Olsson.

3-3 och ett avgörande i golden set väntade. Lotten föll på damsingel och för tredje matchen i rad klev Sara Lundgaard ut på plan och såg till att TBF tog sin historiska första seger i högsta serien.

– Sara var otroligt stark i dag. Hon vinner tre matcher, den sista singelmatc­hen trots att hon inte ens spelar singel i vanliga fall, säger Olsson och fortsätter.

– Det märktes att det har var stort för spelarna. De och jag var överlyckli­ga efteråt.

 ?? Bild: ANDREAS OLSSON ?? FULLTRÄFF. Sara Lundgaard (till vänster) storspelad­e i matchen mot Kista och vann alla sina tre matcher. Bland annat damdubbeln tillsamman­s med Rebecca Johnsson.
Bild: ANDREAS OLSSON FULLTRÄFF. Sara Lundgaard (till vänster) storspelad­e i matchen mot Kista och vann alla sina tre matcher. Bland annat damdubbeln tillsamman­s med Rebecca Johnsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden