Ttela

Neftyanik favorit som höll

-

Det bjöds på bra bandy när årets Vänercupen för P18 avgjordes i Arena Vänersborg. Ryska storlaget SKA Neftyanik från Chabarovsk imponerade stort, och vann cupen efter att ha vunnit samtliga sina tre matcher med 33-2 i målskillna­d.

I finalen fick Neftyanik kämpa hårt för att besegra IFK Vänersborg, som gjorde en mycket bra match, men förlorade med 1-4 (1-3) i en tuff och fysisk kamp.

– Jag tycker vi står upp mycket bra och krigar hela matchen, en nyttig och bra värdemätar­e, säger IFK:S huvudträna­re Tobias Larsson.

ÅRETS UPPLAGA AV Vänercupen var den starkaste hittills där Neftyanik, toppat med regionens bästa spelare från Chabarovsk­området, stack ut.

Laget är på ett två veckor långt träningslä­ger i Sverige med Vänersborg som första anhalt.

Det ryska laget vann 2016 Mini world cup i Bollnäs, och nu lekte sig laget till final i Vänersborg efter vinster mot Villa/lidköping med 9-1 och Sirius med 20-0 i sitt gruppspel.

I DEN ANDRA gruppen var det arrangörsk­lubben IFK Vänersborg som var det starkaste laget. I sin första match i turneringe­n slog IFK Stabaek med 10-2, och vände sedan ett tidigt 0-3-underläge till seger 9-3 mot Västerås SK i lördagens gruppfinal.

I finalen var Neftyanik mycket klar favorit mot IFK, och var också det starkare laget och vann rättvist med 4-1 (3-1), men det var betydligt jämnare än vad många kanske trodde inför matchen.

– Det var en mycket bra final och vi fick kämpa stenhårt för att vinna. IFK bjöd på tufft motstånd, en riktigt fysisk och bra match, säger tränaren och gamle stormålvak­ten Vladimir Shestakov, som var mycket nöjd med vistelsen i Vänersborg.

Villa Lidköping slutade på tredje plats i turneringe­n och norska Stabaek besegrade Sirius i sin placerings­match och blev femma.