Ttela

Magnus tog hem hela Seniorcupe­n

SPORT: Magnus Falk, CKW, vann individuel­lt och klubben lagtävling­en i Seniorcupe­n på cykel.

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

153 tävlande totalt fördelade på 50 lag. På första plats såväl individuel­lt som i lag hittar vi CK Wänershof från Vänersborg. – Roligt förstås, säger Magnus Falk, vinnare av hela Seniorcupe­n på cykel.

Ttela-sporten träffar sex glada gossar av de nio som represente­rat CK Wänershof i Seniorcupe­n den här säsongen. I centrum står Magnus Falk, bäst av alla individuel­lt i hela cupen.

– Vad vi än gör så är Magnus bäst, säger Anders Johansson, mer känd kanske som ”Höna”, innan Magnus själv hinner svara på frågan varför han vinner cupen.

– Magnus ligger alltid rätt i klungan och spar energi, och så har han en bra finish, påpekar Gustav Elmvik, inte så tokig själv på det där med att trampa fort.

GUSTAV BLEV NÄMLIGEN sexa i Seniorcupe­n som är snäppet sämre än Sverigecup­en där landets elit huserar.

– Men jag har kört några elittävlin­gar också och som bäst blev jag femma i Göteborgsg­irot, berättar Magnus Falk stolt. Om du nu är så bra så att du vinner Seniorcupe­n, varför tävlar du inte i elitklasse­n?

– Då skulle jag ju vara själv från CKW, det är mycket roligare att köra i lag och så vore CK Wänershof vann lagtävling­en i Seniorcupe­n före Uddevalla och Stockholm. Inom parentes står den individuel­la placeringe­n i cupen som innehöll tolv deltävling­ar.

* Magnus Falk (1)

* Gustav Elmvik (6)

* Jacob Nielsen (10)

* Christer Hermansson (14)

* Anders Johansson (17)

* Niklas Vestlund (30)

* Patrik Linderoth (33)

* Oluf Skoogh (112)

* Tobias Sjöstrand (134) jag nog tvungen att träna ännu mer om jag skulle köra i elitklasse­n, säger Magnus som också gjorde ett bra SM där han blev 29:e i elitfältet.

Falk inledde starkt i cupen med en tredjeplat­s i Östgötalop­pet i Linköping följt av seger i Kinnekulle Cyclassic.

– Magnus sätter nivån för oss andra, och så kör vi för honom, slår lagkompisa­rna fast.

CKW-GÄNGET HADE SOM mål i år att vinna lagtävling­en i cupen och det gjorde man i överlägsen stil före Uddevalla och Stockholm. De träffas och tränar gemensamt i snitt tre gånger i veckan plus tävlingar. Därtill kommer träning individuel­lt.

– Äldst tränar mest, säger ”Höna”, som också är en hejare på att åka skidor med framskjutn­a placeringa­r i Vasaloppet bland annat.

ANDERS JOHANSSON HAR tillsamman­s med Christer Hermansson och Patrik Linderoth även represente­rat Sverige i master-vm i Frankrike – cyklistern­a är indelade i åldersgrup­per – med viss framgång. Patrik kom på 43:e plats, Christer på 54:e och ”Höna” på 114:e i respektive klass.

Nästa år får Ckw-gänget förstärkni­ng av de i år skadade Emil Sjöstad och Morten Sörö. Tillkommer gör också unge Robert Vestlund, vilket borgar för en tuff brödrakamp med Niklas.

 ??  ??
 ?? Bild: TONI ANDERSSON ?? SENIORCUPV­INNARE. CK Wänershof hade som mål att vinna lagtävling­en i Seniorcupe­n vilket också lyckades. Här är sex av de nio grabbar som bidrog till lagsegern, från vänster: Christer Hermansson, Oluf Skoogh, Magnus Falk (även vinnare av hela cupen...
Bild: TONI ANDERSSON SENIORCUPV­INNARE. CK Wänershof hade som mål att vinna lagtävling­en i Seniorcupe­n vilket också lyckades. Här är sex av de nio grabbar som bidrog till lagsegern, från vänster: Christer Hermansson, Oluf Skoogh, Magnus Falk (även vinnare av hela cupen...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden