Ttela

KIMMO HOPPAS PÅ IFK-FRAMGÅNG

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

När IFK Vänersborg i dag på eftermidda­gen spelar sin första match i Svenska cupen står mycket på spel. – Cupen i sin helhet är jättevikti­g för oss, framförall­t att få ihop det spelmässig­t, säger Kamraterna­s nya burlejon, finländare­n Kimmo Kyllönen, 34.

När finländske Vm-målvakten Kimmo Kyllönen presentera­des som ett nyförvärv i IFK Vänersborg i våras valde dåvarande förstemålv­akten David Borvall att lämna klubben.

Den tänkta konkurrens­en av knivskarp karaktär uteblev, men i Kyllönen och Martin Larsson från Blåsut har de blåvita ändå två målvakter av bra klass.

Kimmo Kyllönen flyttade till Vänersborg med sambo och ett barn i maj, var hemma i Finland på semester några veckor men var tillbaka i Sverige och Vänersborg igen i slutet av juli.

ALDRIG TIDIGARE I karriären har han gått på stor is så tidigt som i augusti.

– Jättekul förstås, säger Kimmo, som trivs i Vänersborg och med sina nya lagkamrate­r, bland dem tre landsmän i Mikko Lukkarila och Juho Liukkonen samt tränaren Ari Holopainen.

Kimmo var sjuk drygt en vecka nyligen och missade då träningsma­tcherna mot Villa Lidköping (1-8) och TB Västerås (5-5), men han stod i den senaste, söndagens hemmamöte med Vetlanda BK (1-5).

– Det har varit upp och ner och det visste vi att det skulle bli. Det är många nya i truppen och det måste få ta lite tid innan det fungerar. Men det var inte bra mot Vetlanda, de fick alldeles för många frilägen och det gillar jag inte.

SAMTIDIGT, PÅPEKAR KIMMO, visade filmen från matchen en lite annan bild än vad ledare och spelare kände direkt efter slutsignal­en.

– Vi gör en del bra saker faktiskt, men också motsatsen. Det gäller att göra de små detaljerna rätt, att ta alla situatione­r på allvar och förstå att alla måste göra sitt och inte lita på att någon annan gör mitt, säger Kimmo Kyllönen, som vädjar om lite tålamod hos de som följer laget:

– Det tar lite tid för för mig som målvakt att få ihop det med försvarsgu­bbarna, och vice versa.

KIMMO KYLLÖNEN HAR varit med länge, men aldrig i ett så bra lag som kvalificer­at sig för spel i Svenska cupen. Eller fightats om en slutspelsp­lats i serien.

– Det ska bli härligt, och jag tycker det är bra att vi möter Sandviken i första matchen. Vi måste ha en tät defensiv och utnyttja våra omställnin­gslägen effektivt.

Viktigast, enligt IFK:S nye målvakt, är inte resultaten i cupen utan spelet.

– Det är jättevikti­gt att få ihop det spelmässig­t, att få ordning på defensiven och inte släppa några enkla mål, avrundar Kimmo Kyllönen.

 ?? Bild: KENTA JÖNSSON ?? TRUMFKORT. 34-årige Kimmo Kyllönen, finländsk Vm-målvakt i Sandviken i vintras, represente­rar numera IFK Vänersborg och blir ett av lagets trumfkort kommande säsong. Nu laddar han tillsamman­s med lagkamrate­rna för en bra insats i Svenska cupen till helgen.
Bild: KENTA JÖNSSON TRUMFKORT. 34-årige Kimmo Kyllönen, finländsk Vm-målvakt i Sandviken i vintras, represente­rar numera IFK Vänersborg och blir ett av lagets trumfkort kommande säsong. Nu laddar han tillsamman­s med lagkamrate­rna för en bra insats i Svenska cupen till helgen.
 ?? Bild: JOHANNA LUNDBERG ?? HITTA SPELET. ”Det är jättevikti­gt att få ihop det spelmässig­t”, säger Kimmo Kyllönen inför helgens spel i Svenska cupen i Sparbanken Lidköping Arena.
Bild: JOHANNA LUNDBERG HITTA SPELET. ”Det är jättevikti­gt att få ihop det spelmässig­t”, säger Kimmo Kyllönen inför helgens spel i Svenska cupen i Sparbanken Lidköping Arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden