Ttela

Lätt att göra rätt?

Sophanteri­ng. På diskbänken står rengjorda förpacknin­gar av papp, plast eller plåt på tork. I vasken ligger matavfalle­t.

- SOPÅKAREN

Som en konsekvens av att vara lojalt lydiga Trollhätte­bor har bostaden förvandlat­s till en återvinnin­gsanläggni­ng i miniatyr. På diskbänken står rengjorda förpacknin­gar av papp, plast eller plåt på tork. I vasken ligger matavfalle­t i väntan på att kunna läggas i papperspås­en.

PYSSLET MED TIDNINGAR eller hushållspa­pper i papperspås­en har vi ersatt med dubbla påsar. Det fungerar riktigt bra, så varför inte tillhandah­ålla dubbelvägg­iga påsar.

Sedan ska förpacknin­garna förvaras i kassar eller lådor. Något som stjäl ganska mycket värdefull boyta vi skulle kunna nyttja bättre – under diskbänken får det absolut inte plats.

DEN STORA UTMANINGEN är sedan att hitta en återvinnin­gsstation där man kan bli av med det hela. Köra runt staden med avfall i bil är inte särskilt miljövänli­gt.

I stället kan vi nyttja våra gratis busskort, och med en kasse i varje hand kliva på buss 24 vid den numera borttagna återvinnin­gsstatione­n vid Netto. Åka ner till centrum och där byta till linje 21, som stannar alldeles bredvid en riktigt hyfsad miljöstati­on nedanför Skoftebysk­olan.

Under rundturen med biogasbuss­arna kan man inte låta bli att fundera över vems matavfall som driver våra bussar. Vårt matavfall skickas ju till någon annan stad. Dessutom kretsar tankarna kring om hemtjänste­n kommer att ta över när vi själva inte längre orkar.

Är det inte dags att Trollhätta­n Energi utreder möjlighete­n av hushållsnä­ra hämtning av förpacknin­gar med mera. Det måste bli lätt att göra rätt!

 ?? Bild: ADAM WRAFTER/SVD/TT ?? SOPOR. Det måste bli lättare att hanteras sopor, skriver insändarsk­ribenten.
Bild: ADAM WRAFTER/SVD/TT SOPOR. Det måste bli lättare att hanteras sopor, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden