Ttela

Variera kosten

-

Svar till Vill kunna äta kött utan pekfingrar (TTELA 21 september)

Jag håller med och tycker att vegetarian­erna och veganerna borde få njuta av sin kost och vi köttätare av vår. Vegetarian­erna tvingas kanske av hälsoskäl, men därför behöver man inte förstöra andras aptit. Det är just det ni försöker göra och även att inge dåligt samvete. Ni framhäver er som sannaste djurvänner, men faran är stor om alla följde ert ”råd ”, att det skulle kunna bli slutet på jordens artrikedom, i varje fall skulle det ta ödesdigert på våra husdjur, de först tämjda nyttodjure­n. Den enda utvägen vore att ni djurvänner nr 1 ställer upp och sköter dem när lantbruket inte längre har möjlighet att slakta djuren och sälja köttet för att det ska kunna gå ihop.

Hungersnöd­en kommer kanske även till våra nejder, men det är inte så troligt att alla som lever i dag finns kvar till dess och när den kommer finns inget annat alternativ försöka göra det bästa för att överleva och inte glömma att ta hänsyn. Det är inte dumt att även då ha några djur kvar att dela på, som kanske dövar hungern längre än gröda.

Om väldigt många måste dela på den så blir även den snabbt slut. Man får inte glömma att det är proteinern­a som har gjort människan till det vi är idag. Jag tror att det är bra för oss människor att variera kosten måttligt. God aptit.

Edeltraud Bierlich

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden