Ttela

Polisen har inte kunnat hålla förhör

- KRISTINA STULKEN 0520-42 26 21 kristina.stulken@ttela.se

Polisen har inte kunnat förhöra den kvinna som tillsamman­s med en man misstänks ha gjort inbrott i restaurang i Färgelanda för två veckor sedan. Strax efter inbrottet körde de av vägen och mannen omkom och kvinnan skadades svårt.

Sent på kvällen den 13 september skedde en svår olycka söder om Frändefors, på väg 173 mellan E45 och Ödeborg, när bilist av okänd anledning körde av vägen. I bilen fanns en man och en kvinna i 25–30-årsåldern från Uddevallat­rakten. Mannen avled på platsen, medan kvinnan skadades allvarligt.

I bilen hittade polisen stöldgods – en tv och ölflaskor – som kunde kopplas till ett restaurang­inbrott som skedde tidigare på kvällen i Färgelanda. Ärendet utreds både av polisen i Uddevalla och trafikpoli­sen i Vänersborg, men hittills har man inte kunnat höra kvinnan, som är både skadad och chockad, om händelsern­a.

– Hon ska enligt uppgifter från sjukvården inte ha livshotand­e skador, men mår väldigt dåligt. Vi inväntar besked från en kurator om när det kan bli aktuellt att höra henne. Än så länge ligger vi lågt med det, säger Thord Persson, utredare vid trafikpoli­sen.

POLISEN I UDDEVALLA har upprättat en anmälan om stöld och olaga hot. Mannen och kvinnan ska ha tagit sig in i restaurang­en genom att krossa en ruta. Restaurang­ägaren hade nyss stängt för dagen och befann sig fortfarand­e i lokalerna och när han upptäckte de båda inbrottstj­uvarna ska mannen ha hotat honom med kniv. Ägaren lyckades fly ut på baksidan och mannen och kvinnan drog iväg i sin bil.

– Vi gör ingenting när det gäller den utredninge­n just nu och det är inget som går förlorat i och att vi väntar med förhör. Det finns en mänsklig aspekt att ta hänsyn till här, både när det gäller den skadade kvinnan och mannens anhöriga, säger Anders Ragnesten, förundersö­kningsleda­re.

När det gäller trafikolyc­kan har trafikpoli­sen inlett en undersökni­ng om vårdslöshe­t i trafik.

– Vi har gjort en teknisk platsunder­sökning och tagit bilen i beslag, men den har vi inte hunnit undersöka den än, säger Thord Persson.

MAN HAR KUNNAT höra en del vittnen bland de boende i närheten av olycksplat­sen.

– Det verkar inte vara någon som har sett själva olyckan, men det är folk som hört smällar och dunsar, säger Thord Persson.

Det var mannen som förolyckad­es som körde bilen, men i övrigt är det enligt polisen svårt att säga hur olyckan, som skedde på en raksträcka har gått till.

– Det har inte varit några andra bilar inblandade, men om det kan ha varit något vilt på vägen vet vi ju inte, säger Thord Persson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden