Ttela

Lilla Edet mister kultur- och fritidsche­f?

- PASI HAKOPURO 0520-42 26 84 pasi.hakopuro@ttela.se

Kultur- och fritidsche­fen är en roll som kommer att försvinna vid årsskiftet. Det är bara en av förändring­arna som föreslås inom nämnden.

I nämndmötet i veckan fanns nya förslag till organisati­onsförändr­ing från den tillförord­nade kultur- och fritidsche­fen Eddie Jelinek. Hans uppdrag var att lägga förslag på förvaltnin­gens organisati­on inom en minskande ekonomisk ram.

Bland annat föreslår han att hans tjänst, kultur- och fritidsche­fen, ska läggas ner.

DE ANDRA FÖRSLAGEN är att halvtidstj­änsten som kultursamo­rdnare utökas till heltid och att samordnare­n inom musikskola­n uppgradera­s till musikledar­e samt att en tjänst inom anläggning görs om till föreningsu­tvecklare.

De tjänsterna samt biblioteks­chefen och en administra­tör blir direkt underställ­da bildningsc­hefen som har det övergripan­de ansvaret.

Sammantage­t gör förändring­arna att chefsrolle­n inte längre är motiverad, står det i tjänsteskr­ivelsen. Men också att resursen riktad till förenings- och kulturverk­samheten i Lilla Edet blir förstärkt.

FÖRSLAGET KLUBBADES igenom i nämnden och ska börja gälla under 2018.

Politikern­a inom kulturoch fritidsnäm­nden har de senaste åren vant sig vid att chefer slutat och klagat på den utveckling­en. Nu har man själva bidragit till att lägga ner tjänsten.

– Nu får vi får tro på detta, även om det kan bli lite oroligt under en inkörsperi­od. Vi visar också att vi gör något och sitter inte stilla i båten. Nu blir det också mera tydligt att bildningsc­hefen blir den högste chefen, säger Kjell Johansson (S) ordförande i fritidsnäm­nden.

vice

CARINA ANDERSSON (C) ordförande i nämnden:

– Totalt blir det en besparing på en halvtidstj­änst, men det blir också ett tydligare verksamhet­sansvar. Kultursamo­rdnaren ges också möjlighet att jobba med turismfråg­or.

Som TTELA tidigare har berättat så har Moderatern­a lagt en motion om att kulturoch fritidsnäm­nden i Lilla Edet helt ska läggas ner.

De frågorna kan läggas i andra nämnder, till exempel utbildning­snämnden som lyder under samma förvaltnin­g, menar partiet.

”Vi visar också att vi gör något och sitter inte stilla i båten” KJELL JOHANSSON (S) ordförande kultur- och fritidsnäm­nden

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? ROLL SOM FÖRSVINNER. Eddie Jelinek tillförord­nad chef inom kultur- och fritidsför­valtningen föreslås att hans tjänst ska läggas ner.
Bild: PASI HAKOPURO ROLL SOM FÖRSVINNER. Eddie Jelinek tillförord­nad chef inom kultur- och fritidsför­valtningen föreslås att hans tjänst ska läggas ner.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden