Ttela

”Nilla” har gjort sitt i Skoftebyn

- MARTIN AHLIN

Niklas Rosenberg verkar ha gjort sin sista match för Skoftebyn. Men 36 år gammal ser han fortfarand­e inte slutet på karriären. – Nej, spela fotboll vill jag göra, säger han.

Efter flera fina säsonger i IFK Trollhätta­ns tröja värvades Rosenberg i fjol till Skoftebyn, där han stod för ett succéartat debutår. Mittbacken var starkt bidragande till lagets framgångar när man slutade på tredje plats i division 2.

Den här säsongen har Niklas Rosenberg dock inte kunnat medverka lika frekvent. Anledninga­rna stavas, som så ofta, familj och jobb.

– Det här året har inte varit så roligt rent fotbollsmä­ssigt eftersom det blivit som det blivit, men jag ångrar definitivt inte att jag kom till Skoftebyn. Förra säsongen var den bästa jag någonsin gjort och jag visade ändå att jag håller på den här nivån, säger han.

I VINTER SKA Rosenberg bli pappa för andra gången, men trots det späckade schemat så utesluter han inte en fortsättni­ng på fotbollspl­anen.

– Det finns kanske tid, men inte i Skoftebyn. Jag tror inte det. Det blir för många träningar när man har barn och så, ett för stort åtagande. Men spela fotboll vill jag göra.

”Nilla”, som han kallas, har i år gjort sju matcher för Skoftebyn.

– Och när jag spelat så har det ändå gått bra om man ser till prestation­en. Hade jag bara tränat så hade jag definitivt hållit för division 2-spel, konstatera­r han.

 ??  ?? Veteranen Niklas Rosenberg kommer inte att spela fotboll i Skoftebyn mer. Men gärna i någon annan klubb längre ner i seriesyste­met.
Veteranen Niklas Rosenberg kommer inte att spela fotboll i Skoftebyn mer. Men gärna i någon annan klubb längre ner i seriesyste­met.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden