Ttela

Ol-fester i Tvåstad i helgen

- LARS HOGEDAL

Det blir närmare 1 000 starter när Vänersborg­smedeln och Vargsöndan avgörs under helgen. VSK, med tävlingsle­daren Anette Falck-larsson i spetsen, har valt att ha start och mål vid Ursand. OK Skogsvarga­rna samverkar med OK Flundrehof och utnyttjar skogarna söder om Upphärad.

Ursandster­rängen är flack och mycket detaljrik. Michael Johanssons banor har många kontroller med flertalet riktningsf­örändringa­r och sträckor som kräver mycket noggrann kartläsnin­g.

TSOK:S Elvira Björklund, som förra helgen fick en silvermeda­lj på junior-sm, väljer att starta i D21klassen. Där möter hon bland andra Karin Thern, OK Skogshjort­arna, som tog storslam på DM med fem guld. Det är upplagt för en spännande kamp på den 4,1 km långa dambanan.

H21-KLASSEN HAR SAMLAT 43 startande och av dessa är flera juniorer. En intressant start gör OK Kroppefjäl­ls unge Arvid Aronsson. Han är fortfarand­e pojkklassa­re, men väljer att utmana betydligt äldre och mera erfarna konkurrent­er.

Trollhätta­ns SOK och OK Skogshjort­arna är största klubbar med 54 respektive 39 anmälda löpare.

Vargsöndan­s tävlingsce­ntrum är förlagt till Fågelmaden söder om Upphärads Kyrka. Peter Strömdal och Bo Kron delar på banläggaru­ppdraget för de 43 klasserna.

H21-KLASSEN ÄR STÖRST med 44 anmälda och bland favoritern­a nämns tidigare landslagsl­öparna Marcus Millegård, Sävedalen, och Fredrik Löwegren, IFK Göteborg, samt Niklas Olofsson, OK Pankristia­nstad och Johan Törnroth från Hestra IF.

I D21-klassen är Sävedalens Maria Magnusson storfavori­t.

Löparna kommer att möta flack terräng med mycket god framkomlig­het även om den senaste tidens regn har gjort sankmarker­na tunglöpta.

 ?? Bild: LARS HOGEDAL ?? Elvira Björklund, TSOK, som tog silver på junior-sm, tar steget upp i D21-klassen på Vänersborg­sdubbeln som avgörs i Ursandster­rängen.
Bild: LARS HOGEDAL Elvira Björklund, TSOK, som tog silver på junior-sm, tar steget upp i D21-klassen på Vänersborg­sdubbeln som avgörs i Ursandster­rängen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden