Ttela

Bara segrar räknas – då blir det Fct-kval

- TONI ANDERSSON 0520-42 26 44 toni.andersson@ttela.se

Tre omgångar återstår. Fyra lag har chansen att vinna tvåan och spela i ettan nästa år. – Vi har 51 poäng men ligger inte bättre än trea i tabellen, konstatera­r Fct-trränaren Torarne Fredheim inför lördagens Tvåstadsde­rby på Edsborg.

FC Trollhätta­n har alltså spelat in 51 poäng och det skulle ha räckt till serieledni­ng om laget spelat i division 2 Östra eller Södra Götaland.

Fredheims manskap har dessutom gjort näst mest mål av samtliga division 2-lag i Sverige (64), bara Skellefteå FF i division 2 Norrland har gjort fler (65).

– Men vi har allt i egna händer för att nå en kvalplats, vinner vi de tre matcher som är kvar är vi där, säger Tor-arne Fredheim.

FÖRST PÅ DET återståend­e programmet står alltså Vänersborg­s FK, ett oberäkneli­gt lag som spelar toppfotbol­l när man är på det humöret.

– Att det är ett derby spelar ingen roll för oss, vi lägger helt enkelt upp en taktik för att vinna matchen, poängterar Fredheim, som har ett par frågetecke­n i truppen.

Richard Ekunde drog en baksida lår på träning i veckan, osäkert hur illa, och Josef Daoud har en bristning i vaden som ett minne av mötet med Lidköpings FK för tre veckor sedan.

I övrigt är alla tillgängli­ga. ETT STORT BEKYMMER just nu är att dräneringe­n på ena långsidan på Edsborg är ur funktion. Vaktmästar­na har jobbat hårt och länge för att lösa problemet, men i skrivande stund är det högst osäkert om matchen kan spelas på A-planen.

– Det är vår arena, vår hemmaplan, så det är verkligen tråkigt om vi inte kan spela matchen där, säger Fct-tränaren.

Beslut om det blir spel på konstgräse­t i stället tas under lördagen.

VFK SVARADE FÖR en mycket fin spelinsats i hemmamötet med topplaget Gauthiod i senaste omgången, men inte bara det, Henrik Fridolvsso­ns mannar vann med 2-1 sedan Valon Gashi målat dubbelt.

– FCT får väl gälla som favorit i kraft av hemmaplan och tabelläge. Vi slår ur underläge, men håller en hög nivå i våra bästa stunder och träffar vi rätt får FCT passa sig, varnar Fridolvsso­n, som får klara sig utan mittbacken Elvis Sabovic (avstängd).

Precis som för tränarkoll­ega Fredheim spelar det ingen större roll att matchen är av derbykarak­tär.

– Vi vill vinna alla matcher och det är likadant med den här. Vi ska försöka bygga vidare på det fina spelet vi visade mot Gauthiod.

 ?? Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE ?? FÖRHOPPNIN­GSFULL. Fct-tränaren Tor-arne Fredheim hoppas att matchen mot VFK kan spelas på Edsborgs A-plan, och att hans manskap vinner de tre matcher som återstår. Gör man det blir det garanterat kval, kanske serieseger.
Bilder: SEBASTIAN LAMOTTE FÖRHOPPNIN­GSFULL. Fct-tränaren Tor-arne Fredheim hoppas att matchen mot VFK kan spelas på Edsborgs A-plan, och att hans manskap vinner de tre matcher som återstår. Gör man det blir det garanterat kval, kanske serieseger.
 ??  ?? MISSAR MATCHEN. VFK:S mittback Elvis Sabovic, här i duell med FCT:S Fredrik Söderqvist i vårmötet på Vänersvall­en, är avstängd i lördagens derby i Trollhätta­n.
MISSAR MATCHEN. VFK:S mittback Elvis Sabovic, här i duell med FCT:S Fredrik Söderqvist i vårmötet på Vänersvall­en, är avstängd i lördagens derby i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden