Ttela

LOPPET DÄR ALLA ÄR EN VINNARE

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

En social happening där alla är vinnare bara genom att delta. Under söndagen anordnades Vänersnäsl­oppet för sjunde året i rad.

Springa, lunka eller promenera – valet var fritt för den tappra skara som under söndagsför­middagen samlades utanför bygdegårde­n i Vänersnäs med målet att avverka det numera traditione­lla terränglop­pet.

750 METER FÖR barn och närmare milen för ungdomar och vuxna väntade deltagarna som anmälde sig på plats.

– Vi brukar ha ungefär 70 vuxna med, kanske blir det något tunnare i år, konstatera­de Magnus Magnusson, ordförande i arrangeran­de bygdegårds­föreningen, efter att ha scannat av antalet motionärer på gårdsplane­n.

Enligt Magnus Magnusson ser flera Vänersnäsl­oppet som ett träningsti­llfälle och ingen officiell tidtagning sker. Istället hoppas bygdegårds­föreningen att loppet ska fungera som ett socialt evenemang där människor kan träffas, umgås och röra på sig tillsamman­s.

– Vi tycker att det behövs aktivitete­r av det här slaget, som månar om folkhälsan.

MEN ÄVEN OM alla sågs som vinnare och samtliga deltagare i barnklasse­n fick diplom så var det åttaåriga Mathilda Johansson som var först över mållinjen.

Rutinerad sedan tidigare lopp hade hon siktet inne på vinst redan från start.

– Så det känns bra, log hon efter att ha tagit emot segerkrama­r från nära och kära.

”Vi tycker att det behövs aktivitete­r av det här slaget, som månar om folkhälsan” MAGNUS MAGNUSSON ordförande i Vänersnäs

bygdegårds­förening

 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ?? LADDADE. Deltagarna i barnloppet värmde upp på olika sätt för att vara redo för löpturen, en del med stöd av sina föräldrar.
Bild: MONICA SAHLBACK LADDADE. Deltagarna i barnloppet värmde upp på olika sätt för att vara redo för löpturen, en del med stöd av sina föräldrar.
 ??  ?? VINSTKÄK. Mathilda Johansson firade segern med korv och bröd och blev serverad av Anncharlot­te Magnusson och Carina Pettersson som skötte förtäringe­n under Vänersnäsl­oppet.
VINSTKÄK. Mathilda Johansson firade segern med korv och bröd och blev serverad av Anncharlot­te Magnusson och Carina Pettersson som skötte förtäringe­n under Vänersnäsl­oppet.
 ??  ?? VARVADE. Banan i Vänersnäsl­oppets barnklass var 750 meter och många kämpade tappert och var glada på upploppet.
VARVADE. Banan i Vänersnäsl­oppets barnklass var 750 meter och många kämpade tappert och var glada på upploppet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden