Ttela

Mc återfunnen via Facebook

- MARI-LOUISE ANDERSTEDT 0520-42 27 77 mari-louise.anderstedt@ttela.se

NYHETER: En motorcykel blev natten till lördag stulen vid ett inbrottsla­rm i en butik, men hittade snabbt via ett inlägg på Facebook.

Ibland kan tråkiga händelser få bra slut. Så hände det sig i Vänersborg efter en motorcykel­stöld i en butik natten till lördagen.

Inbrottsla­rmet i butiken på Holmängen kallade på väktare vid 05.30-tiden. När väktare anlände tillsamman­s med butikens ägare Magnus Englund en stund senare var ingen misstänkt tjuv kvar på platsen.

Enligt polisen ska tjuven, eller tjuvarna, tagit sig in genom en dörr. Hur i detalj var oklart på lördagseft­ermiddagen, men polisen har spärrat av delar av butiken.

MAGNUS ENGLUND KUNDE emellertid snabbt konstatera att en motorcykel, en Honda, saknades. Mc:n används av butikens tävlingste­am. En efterlysni­ng lades snabbt ut på butikens Facebooksi­da och stölden spred sig som en löped.

– Efter bara några timmar hade vi hittat den. Och det tack vare att efterlysni­ngen delades 100 gånger och närmare 30 000 personer kunde se på Facebook vad som hänt. Det är helt otroligt! sade Magnus Englund som hade lite svårt att hinna prata i telefonen eftersom även polisen ville ha en pratstund. Men han hann säga: – Nu står motorcykel­n bakom en container i Trollhätta­n. Jag vet inte riktigt var eller vad området heter. Men vi kan förhoppnin­gsvis få tillbaka den snart.

ENLIGT ETT INLÄGG på Facebook ska motorcykel­n under dagen setts på Sylte i Trollhätta­n innan den återfanns. Polisen uppger dock att motorcykel­n hittades i centrala Trollhätta­n och i närheten kunde en person gripas senare på lördagen.

Den misstänkte är en man i 40-årsåldern hemmahöran­de i Trollhätta­n. Mannen är anhållen och misstänkt för stöld. Han är känd av polisen sedan tidigare.

 ?? Bild: MC CENTER VÄNERSBORG ?? ÅTERFUNNEN. Den stulna motorcykel­n i Vänersborg som hittades i Trollhätta­n.
Bild: MC CENTER VÄNERSBORG ÅTERFUNNEN. Den stulna motorcykel­n i Vänersborg som hittades i Trollhätta­n.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden