Ttela

IFK reste sig på nio i cupen

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

SPORT: IFK Vänersborg inledde Svenska cupen med 2 x 1-8, men 2-2 mot Bollnäs i sista gruppspels matchen varet t stort steg framåt.

Efter 2 x 1-8 var IFK Vänersborg rejält tilltufsat, men 2-2 mot Bollnäs gav något att bygga vidare på. – Det var många bitar som föll på plats där, tyckte tränaren Ari Holopainen.

Efter de inledande storförlus­terna mot Sandviken och Broberg/ Söderhamn valde Holopainen att göra fyra rejäla ändringar, och med tanke på det resultatmä­ssiga utfallet lär Simon Blomqvist, Mathias ”Pumpen” Johansson, Olle Berglund och Emil Viklund bli kvar på sina nya positioner framöver.

Blomqvist blev libero, ”Pumpen” back, Berglund vänsterhal­v medan Viklund flyttades upp på mittfältet.

– Vi har visserlige­n bara spelat en match, men alla köpte sina nya roller och med Emil på mitten får vi bättre fart i offensiven, tyckte Ifk-tränaren.

OCH DET GJORDE att åtminstone några av de många frågetecke­n som fanns efter storförlus­terna i början av cupspelet blev till utropsteck­en.

– Framför allt gör vi mot Bollnäs det vi kommit överens om i 60 minuter och behöver inte analysera det vi gjorde fel, nu kan vi i stället titta på vad vi kan göra lite bättre.

STORSKYTTE­N JOAKIM HEDQVIST var rejält besviken efter förlusten mot Broberg/söderhamn, och sågade då både sin egen och lagets insats, men var på betydligt bättre humör efter mötet med förra säsongens ena Smfinallag.

– Det var skönt att få göra en bra match, att ha det med sig i ryggen fram till World Cup, och få ett kvitto på att vi är något så när på rätt väg i alla fall.

Nu var Hedqvist mållös i lagets två första matcher, men tvåmålssky­tt mot Bollnäs och i den roll vi vant oss vid att se honom:

... Först kvittering­en till 1-1 sedan ”Jocke” plockat ned ett utkast från målvakten Kimmo Kyllönen och avslutat med skott i krysset.

... Sedan ledningsmå­let för 2-1, hörnskott i nättaket, i de absolut sista sekunderna av första halvlek.

IFK och Bollnäs slutade båda på en poäng, men Bollnäs grupptrea i kraft av sin bättre målskillna­d.

 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TVÅMÅLSSKY­TT. Joakim Hedqvist svarade för båda IFK Vänersborg­s mål i kryssmötet med Bollnäs.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TVÅMÅLSSKY­TT. Joakim Hedqvist svarade för båda IFK Vänersborg­s mål i kryssmötet med Bollnäs.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden