Ttela

TILLBAKA TILL 80-TALET FÖR EN KVÄLL

Nattklubbe­n med stort N under 80-talet i Trollhätta­n, Discoteque slog i lördags upp portarna för en tredje gång. Kvällens största frågetecke­n var, 80-talet vart tog du vägen?

- NANNA NILSSON 0520-42 26 00 nanna.nilsson@ttela.se

– Ja, vad ska man säga det är ett fantastisk­t nostalgi happening, säger klubbvärde­n Paul ”Paljett” Sahlin sprudlande. Den sedvanliga kavajen med de silvriga paljettern­a lyste ikapp med kvällens gästers förväntans­fulla leenden. Blundar man är det lätt att tro att man förflyttat­s till ett magiskt 80tals disco, öppnar man ögonen är det lite mindre färgglatt, men det är samma sorts musik och samma folk som 35 år tidigare.

– Det är en helt fantastisk­t stämning, de som kommer i kväll har längtat på ett helt annat sätt, säger entrévärde­n Christian.

KVÄLLEN LOCKADE BÅDE

”unga” och gamla till det nygamla Slussen och de 450 förköpsbil­jetterna gick åt fort. Kvällens program bjöd på flera välkända namn i både Dj-båset och på scen. På plats var DJ Hans Bergkvist och DJ Alvgrim, som vände plattor under kvällen. De hade laddat upp med hits från 70- och 80-talet. Det vickades vilt på höfterna och viftades med armarna när Michael Jacksons Billie Jean och Prince Kiss gick på. ”Jag förstår inte ens varför de gör ny musik, när de här är så bra”, skämtar DJ Hans Bergstrand. Det är första gången på närmare 20 år som han dj:ar, 1978 stod han allt som ofta i båset och spelade musik.

– Det är jättekul att spela den gamla musiken och träffa det gamla folket som fortfarand­e är så unga och vackra, säger han.

Några av dem första som anlände under kvällen var Torild Nordwall med sällskap. Nostalgidi­scot var en överraskni­ng från tidigare arbetskoll­egor för att fira att hon fyllt 70 år.

– Nej, men inte ska vi gå dit sa jag. Det är ju bara för ungdomar, berättar Torild och skrattar. Som yngre var hon ofta på Discoteque för att dansa.

ÄVEN LEIF ”LEFFAN”

Andersson var en flitig besökare på Slussen, både som gäst och musiker.

– Jag hoppas träffa på gamla kompisar, säger han.

Senare mot kvällen kom det efterlängt­ade Horoscope 80-tals legendarer­na äntligen ut på scen. Publiken samlades kvickt på dansgolvet som med än blev trångt. ”Vår tid är nu 1977”, sjöng bandet och tog publiken om än ännu mer tillbaka i tiden. Och nostalgin nådde ändå sin kulmen får man påstå när Paul Paljett gästade scenen. Uppe på vip-hyllan stod Sthefan Rosén (DJ Bosco).

– Det är så kul att hålla liv i detta och tjata med folk, säger han och kollar över den glada publiken.

NÄR KLOCKAN SLOG

23 var det dags för TTELA att vända hemåt. Men för 40-plussarna på Slussen var kvällen ännu ung. Redan i november kommer nästa tillfälle då trubaduren Thomas Andersson gästar Discoteque.

”Blundar man är det lätt att tro att man förflyttat­s till ett magiskt 80-tals disco, öppnar man ögonen är det lite mindre färgglatt”

 ??  ??
 ??  ?? 70 ÅR. Det slogs på stort när kollegorna firade Torild Nordwall som fyllt år.
70 ÅR. Det slogs på stort när kollegorna firade Torild Nordwall som fyllt år.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden