Ttela

Höstmarkna­d lockade Ede

LILLA EDET: NY FOLKLIG SUCCÉ PÅ TORGET

-

Ett 30-tal utställare samlades under höstmarkna­den för att presentera sina verksamhet­er och för att sälja hantverk och lokalprodu­cerade matvaror.

En nyhet som verkligen gick hem bland publiken var baktävling­en som Träffpunkt Hägern ordnade. 20 bakverk lämnades in och en rutinerad jury smakade av godsakerna och bedömde utseendet.

NÄR VINNAREN SKULLE utses klockan 13.00 var intresset stort. Vinnare blev Anita Andreasson från Lilla Edet och priserna var skänkta av lokala sponsorer.

– Det hade jag verkligen inte förväntat mig, det var jättekul att mitt bidrag vann. Det är roligt när det händer något här och kul att det kommer så mycket folk, säger Anita till TTELA.

HON KALLAR SITT bidrag för äpplestock, små vackra bakverk som mer eller mindre improviser­ades fram under morgonen.

– Jag blev klar klockan sex i morse, gubben fick provsmaka först. Han tyckte att de var jättegoda, då bestämde jag mig för att ställa upp i tävlingen, berättar Anita.

I klassen upp till 15 år vann Ella Bengtsson.

Smaker var för övrigt det som dominerade utbudet, och många passade på att provsmaka och få sig en pratstund med matproduce­nten.

– Det är bra med den här kundkontak­ten så de får se att det finns en bonde bakom maten också, och att man får svara på frågor om varorna, säger Johan Eriksson Cander på Din goda bonde.

Familjen Christell från Ström passade på att smaka fårkorv från Hjärtums lamm:

Den tredje upplagan av höstmarkna­den i Lilla Edet blev en lyckad tillställn­ing. Massor av folk, utställare och spontana möten uppstod på torget under en värmande höstsol.

”Gubben fick provsmaka först, han tyckte att de var jättegoda, då bestämde jag mig för att ställa upp i tävlingen”

ANITA ANDERSSON vinnare i baktävling­en

 ?? Bild: PASI HAKOPURO ?? PUBLIK. Många sökte sig till torget i Lilla Edet för att under en värmande höstsol provsmaka och handla lokala varor.
Bild: PASI HAKOPURO PUBLIK. Många sökte sig till torget i Lilla Edet för att under en värmande höstsol provsmaka och handla lokala varor.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden