Ttela

”Säg omelett Ariel”

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

Plötsligt stod de där på gågatan – sjöjungfru­n Ariel och Anna i Frost och många stirrade storögt på de livs levande Disneykara­ktärerna. – Vi vill göra barn glada, sa Tina Rozéndess och Beatrice Schött från föreningen Din magiska dag som startades efter dådet på Kronan.

Trolldagar och föreningsm­ässa i Trollhätta­ns centrum fick folk att gå man ur huse under lördagen. Hoppborg och karusell lockade barnfamilj­ernas småttingar. De något äldre passade på att få en inblick i vad stadens föreningsl­iv har att erbjuda. Eller valde att prata kollektivt­rafik med kommunens representa­nter.

Men frågan är om inte Ariel och Anna drog till sig störst intresse.

– Vi har fått många kramar. Barnen är lite blyga men ändå modiga, tyckte sjöjungfru­n, alias Tina Rozéndess, efter att ha blivit omfamnad av fyraåriga Ophelia Borlaug.

VUXNA VILLE OCKSÅ synas med Disneykara­ktärerna och en och annan selfie trycktes av i vimlet. Tina och Beatrice Schött, för dagen Anna i Frost, represente­rar Din magiska dag, en ideell förening med säte i Trollhätta­n och Göteborg, som bildades av Beatrices fru efter skolattent­atet på Kronan för snart två år sedan.

– Hon ville göra något positivt för skolbarnen och deras syskon. Det landade i Disneykara­ktärer och sedan dess jobbar vi medlemmar frivilligt med att åka runt och framträda i offentliga sammanhang, berättade Beatrice och avslöjade samtidigt att karaktärer­na snart kan komma att dyka upp på Näls barnavdeln­ingar.

MITT PÅ GÅGATAN höll även Trollhätta­ns Basketboll­klubb, TBBK, till för att visa upp sin verksamhet under Trolldagar­nas pågående föreningsm­ässa. Ledaren Sanel Zenkic lirade med Amir och Jakob som spelar i klubbens U13-pojkar.

– Initiative­t att ge föreningar plats här är mycket bra. Jag har stött på några som inte vetat att TBBK existerar, nu vet de det. Och har fått möjlighet att prova på vår sport, uppgav Zenkic innan han satte bollen i korgen.

 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ?? SELFIE. Många besökare på Trolldagar­na lät fotografer­a sig med Disneykara­ktärerna Ariel och Anna i Frost.
Bild: MONICA SAHLBACK SELFIE. Många besökare på Trolldagar­na lät fotografer­a sig med Disneykara­ktärerna Ariel och Anna i Frost.
 ??  ?? TRAFIKSNAC­K. Kommunens Rose-mari Sandstedt och Göran Carlsson pratade kollektivt­rafik med Trollhätte­borna.
TRAFIKSNAC­K. Kommunens Rose-mari Sandstedt och Göran Carlsson pratade kollektivt­rafik med Trollhätte­borna.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden