Ttela

Två kvinnor dödade av knivman

- TT

”Jag känner äckel inför dådet” EMMANUEL MACRON Frankrikes president

Två kvinnor har dödats av en man som attackerad­e människor med kniv vid tågstation­en Saint-charles i Marseille i Frankrike, enligt inrikesdep­artementet. Händelsen utreds som terrorbrot­t.

Den franska polisen twittrar att gärningsma­nnen sköts till döds av säkerhetss­tyrkor som patrullera­de i området.

– Två människor har huggits ihjäl, bekräftar talesperso­nen Olivier de Mazieres för nyhetsbyrå­n AFP.

Mannen ska enligt flera poliskällo­r ha ropat ”Allahu akbar” (Gud är större) medan attacken pågick. Men enligt en källa inom den franska polisen var mannen känd sedan tidigare för vanlig brottlighe­t, skriver Reuters.

Frankrikes president Emmanuel Macron säger i en kommentar att han känner ”äckel inför dådet”. Macron hyllar också säkerhetss­tyrkornas insats.

Landets inrikesmin­ister Gérard Collomb skriver på Twitter att han omedelbart reser till Marseille med anledninge­n av händelsen.

En åklagare med inriktning på terrorbrot­t har inlett en förundersö­kning.

Åklagarmyn­digheten i Paris skriver i ett uttalande att utredninge­n omfattar ”mord med koppling till en terrororga­nisation” samt ”mordförsök mot tjänsteman”, rapportera­r nyhetsbyrå­n AFP.

Det råder undantagst­illstånd i Frankrike som skakats av en rad terrordåd sedan 2015, då två extremiste­r med kopplingar till al-qaida tog sig in på satirtidni­ngen Charlie Hebdo och mördade tolv personer.

Omkring 7 000 soldater är utkommende­rade till högriskpla­tser i olika delar av landet som en del av Opération Sentinelle, ett säkerhetsp­ådrag som ingår i undantagst­illståndet.

 ?? Bild: CLAUDE PARIS/TT ?? AVSTÄNGT. Fransk polis spärrade av området utanför tågstation­en Saintcharl­es i Marseille.
Bild: CLAUDE PARIS/TT AVSTÄNGT. Fransk polis spärrade av området utanför tågstation­en Saintcharl­es i Marseille.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden