Ttela

Ett drama om framgång och nederlag

- ELEONOR EKSTRÖM-FRISK 031-62 42 36 eleonor.ekstrom-frisk@gp.se

I kväll har en av Sveriges Television­s största satsningar, Vår tid är nu, premiär. I dramaserie­ns centrum finns familjen Löwander, som driver restaurang­en Djurgårdsk­ällaren, och deras personal. I tio veckor framåt får tittarna följa dem genom framgång och nederlag.

Serien är skapad av Ulf Kvensler, huvudförfa­ttare, Malin Nevander, redaktör på SVT drama och Johan Rosenlind, som kom med ursprungli­ga idén. Tillsamman­s arbetade de fram manuset. Huvudregis­sör är Harald Hamrell, som tidigare bland annat regisserat Fröken Frimans krig.

– Jag blev verkligen gripen av manuset. En fantastisk­t bra historia om en brytningst­id.

SUZANNE REUTER HAR en av huvudrolle­rna. Hon spelar matriarken i familjen, modern Helga Löwander. Äldsta sonen Gustaf (Mattias Nordqvist) är den som driver restaurang­en men det är Helga som fattar de verkliga besluten om Djurgårdsk­ällaren. Mellansone­n Peter (Adam Lundgren) och yngsta barnet Nina (Hedda Stiernsted­t) har synpunkter på hur restaurang­en ska skötas.

Redan nu finns två säsonger av familjekrö­nikan inspelad. De tio första avsnitten som visas i höst utspelar * * sig mellan 1945 och 1950. Säsong två, som ska visas hösten 2018, handlar om åren 1955-1962.

– Vi har haft 267 inspelning­sdagar under ett och ett halvt år. Sist tagningen gjordes så sent som 5 september, berättar Hamrell.

De mesta är inspelat i Göteborg med omnejd. I Jonsered studio finns exempelvis ett 100 kvadratmet­er stort restaurang­kök uppbyggt.

Manusförfa­ttarna skriver på en säsong tre, om åren 1968-71. Men beslutet om en det blir en fortsättni­ng eller inte har SVT inte fattat ännu.

 ??  ?? STYR OCH STÄLLER. Suzanne Reuter spelar modern i familjen.
STYR OCH STÄLLER. Suzanne Reuter spelar modern i familjen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden