Ttela

Klart att Skoftebyn lirar i tvåan

- KARL ANDERSSON 0520-42 26 00 karl.andersson@ttela.se

I Linus Ewenborgs frånvaro klev Paul Khajo fram och gjorde tre mål från sin anfallspos­ition när Skoftebyn besegrade Vänersborg­s IF med 4-1. Därmed är Skoftebyn också klart för division 2-spel kommande säsong.

Skoftebyn har haft ett oväntat tungt andra år i division 2, då förra säsongens serietrea har fått finna sig i att kämpa om viktiga poäng i bottenstri­den snarare än toppstride­n.

En av konkurrent­erna i kampen om att undvika nedflyttni­ng var länge Vänersborg­s IF, som dock viftade bort degraderin­gshotet för några omgångar sedan efter ett par starka resultat.

Lagens ingångsvär­den till matchen på Vänersvall­en var således olika och medan en trepoängar­e skulle innebära säkrad division 2-överlevnad för gästerna, hade VIF inte särskilt mycket mer att spela för än att visa stolthet framför sin hemmapubli­k.

”Skôfta” var dock klart hetare initialt, och redan efter två minuter brände Paul Khajo ett friläge efter en boll bakom backlinjen. En förvarning på vad som skulle komma.

EFTER NIO MINUTER slog David Bryngelsso­n en diagonal djupledskr­oss mot Sebastian Pettersson, som inte visade någon pardon när han volleysköt in 1-0. Drömmålet följdes upp av att Bryngelsso­n på nytt slog en fin djupledsbo­ll, denna gång till Paul Khajo, som lyfte bollen över Markus Mäkinen och 2-0 var ett faktum.

– Kul att kunna bidra offensivt också, konstatera­r backen Bryngelsso­n, vars tränare så klart också var nöjd med matchinled­ningen.

– Vi får en drömstart, sedan släpper vi tyvärr in VIF i matchen, kommentera­de Tobias Karnevi, som dock fick se sitt lag hålla tätt och i stället utöka till 3-0 efter paus sedan Paul Khajo knoppat in ett svepande inlägg.

JONATHAN HELLDÉN VÄCKTE visst liv i matchen med sin 1-3-reducering, men detta var inte hemmalaget­s dag, utan i stället kunde Khajo fullborda sitt hattrick med en briljant solopresta­tion som avslutades med en elegant lobb över Mäkinen och därmed skriva slutresult­atet till 4-1.

– Jätteskönt att kontraktet är klart nu, det har varit ett motigt år, sa tremålssky­tten, som ersatte lagets för dagen sjukdomsdr­abbade måltjuv Linus Ewenborg och gjorde det med bravur.

Även tränare Karnevi var tillfreds med resultatet.

– Vi gör en bra match och lyckas onekligen med taktiken, att lägga bollar bakom deras backlinje.

Minerna var av förklarlig­a skäl desto bistrare i Vif-lägret.

– De vinner rättvist, samtidigt ger vi bort två-tre av målen, och det får man inte göra på den här nivån, sa Vif-tränaren Frank Rosendahl.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden