Som styr och ställer

Matchfakta

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

mot Vänersborg­s FK även målskytt. Frisparken var finurligt slagen och smet in

Då hade redan Arlind Beqiri och Andreas Schmidt tagit plats i målprotoko­llet, och kort efter Lundgrens frisparksm­ål fann Vfk-tränaren Henrik Fridolvsso­n för gott att göra ett dubbelbyte: In med Liam Öhrberg och Andelo Vekic – ut med Alexander Karlsson och Markus Johansson.

– De som startade matchen var förtjänta av att göra det, de som blev utbytta förtjänade inte att få fortsätta, sa Fridolvsso­n.

DET GAV EFFEKT i form av ett reducering­smål (Ismael Fonjah), och ett mer resolut spelande VFK.

– Vi var inte som kattungar längre, tyckte Fridolvsso­n.

Matchen hade dock FCT redan sett till att avgöra tack vare sina tre mål under första halvtimman.

– Andra halvlek var inte lika bra från vår sida, men jag skiter egentligen hur det ser ut när det handlar om så här viktiga poäng, menade Johan Lundgren.

FCT nöjde sig med ett mål efter pausen, Fredrik Söderqvist­s 4-1 med timman spelad, men det var närmare både ett femte och ett sjätte hemmamål än ny reducering av VFK.

Andreas Schmidt hade ett skott tätt utanför målramen, och Fredrik Sundström snuvades på mål FC Trollhätta­n-vänersborg­s FK 4-1 (3-1) Målen: 1-0 (12) Arlind Beqiri, 2-0 (23) Andreas Schmidt, 3-0 (32) Johan Lundgren, 3-1 (36) Ismael Fonjah, 4-1 (60) Fredrik Söderqvist.

Varningar, VFK: Vedat Mehmeti, Ismael Fonjah, Alexander Karlsson, Andelo Vekic.

Domare: Admir Hasanbegov­ic.

Publik: 528. när VFK:S mittback Vedat Mehmeti nickade undan på mållinjen.

DEN 24:E OMGÅNGEN blir komplett på måndagen med matchen IFK Uddevalla-karlstad, där KBK i händelse av seger tar över serieledni­ngen, och sedan väntar den högintress­anta 25:e med Karlstadtr­ollhättan.

– Nu har vi i alla fall bäddat för en rolig lördag, avslutade Lundgren. Fotnot: Andra matcher av intresse för toppstride­n i den näst sista omgången är Stenungsun­d-grebbestad och Gauthiod-ifk Uddevalla.

?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ??
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE
 ?? Bild: SEBASTIAN LAMOTTE ?? TILL KORTA. Anton Agrest har inga problem att vinna nickduelle­n med Ismael Fonjah, och det var talande för lördagens match.
Bild: SEBASTIAN LAMOTTE TILL KORTA. Anton Agrest har inga problem att vinna nickduelle­n med Ismael Fonjah, och det var talande för lördagens match.