Ttela

Andreas är klar för Gauthiod

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Dramatiken uteblev och Trollhätta­ns BOIS slipper kvalspel för att klara nytt kontrakt. – Jätteskönt att få lämna över ett lag i trean, säger tränaren Andreas Wingård, som nu lämnar för delat ledarskap med Rikard Nilsson i IK Gauthiod.

TBOIS behövde en poäng i serieavslu­tningen mot redan avsågade Svane för att slippa kvalspela för nytt kontrakt, och när Rasmus Larsson redan i den fjärde minuten gav hemmalaget ledningen med 1-0 var det i praktiken över.

– Ja, vi kände direkt att det här var vår match, sa avgående tränaren Andreas Wingård.

Och om de röddressad­e bara haft bättre skärpa i avsluten hade matchen på Torsbovall­ens konstgräs varit avgjord långt tidigare, redan innan pausvilan hade hemmalaget skapat tillräckli­gt med chanser för åtminstone ett par mål till.

Det ska också sägas att Svanes storspelan­de målvakt Daniel Eriksson höll sitt lag kvar i matchen så långt.

NU KOM I stället målen i upptakten av andra halvlek, först genom Hampus Sikström och sedan av Mattias Wahman, och då var det definitivt game over.

– Jo, så var det, resten blev en transports­träcka för båda lagen, fortsatte TBOIS Wingård.

Matchen blev också den sista för honom själv som lagets tränare, åtminstone för den här gången. Nu väntar delat ledarskap med Rikard Nilsson i Gauthiod. Vad är det som lockar med Gauthiod?

– Det är ett steg ytterligar­e i mitt tränarskap, ett steg i rätt riktning som jag känner det. Det är en förening som är ambitiös och på frammarsch, och en förening som sonderade terrängen med mig redan efter förra säsongen.

?? Bild: STEFAN BENNHAGE ?? Andreas Wingård lämnar Trollhätta­ns BOIS och division 3 för Gauthiod.
Bild: STEFAN BENNHAGE Andreas Wingård lämnar Trollhätta­ns BOIS och division 3 för Gauthiod.