Ttela

Svag mittperiod fällde IBK

- KARL ANDERSSON

IBK Vänersborg vann två av tre perioder med totalt 4-0 i matchen mot Fristad. Dessvärre förlorade man dock mittperiod­en med 1-6, och matchen med 5-6.

FRISTAD VÄNERSBORG

Efter förra årets degraderin­g ur division 1 är det ett relativt ungt och orutinerat lag som Vänersborg ställer på benen när man nu startar om i division 2.

Premiären slutade med förlust hemma mot Fröjered och det var därför ett lag på jakt efter sina första poäng som begav sig till Fristad.

DÄR INLEDDE MAN förtroende­ingivande och ledde med 2-0 efter den första perioden sedan Ludvig Wändahl och Alexander Lindahl stått för varsin fullträff. Filip Wändahl såg sedan till att pricka in 3-1 i början av den andra perioden.

En snabb 2-3-reducering följdes sedan av en period av matchen som skulle visa sig bli ödesdiger för IBK

I spel i numerärt överläge lyckades man nämligen med konststyck­et att släppa in två mål, medan hemmalaget visade vara betydligt vassare i powerplay och gjorde lika många mål där som i boxplay.

– De är ett starkt kontringsl­ag och vi tappade farten i spelet medan de ställde om snabbt och bra, berättar tränare Söderholm, vars lag ryckte upp sig i slutperiod­en och reducerade två gånger om genom Jacob Andreasson och Marcus Lindahl.

– Mittperiod­en förstörde en annars bra match från vår sida, summerade Söderblom.

”Vi tappade farten i spelet medan de ställde om snabbt” FREDERICK SÖDERBLOM Tränare, IBK Vänersborg