Ttela

Minonna & Co nära spel om Sm-guldet

- ULF THURESSON 0520-42 26 23 ulf.thuresson@ttela.se

Vänersborg­s RK:S damer har skaffat sig ett utmärkt läge i semifinals­erien mot Enköping sedan laget vunnit borta. Stor segerorgan­isatör landslagss­pelaren Minonna Nunstedt.

ENKÖPING VÄNERSBORG 8 26

VRK gick igenom grundserie­n med raka segrar, alla fyra med stor poängdiffe­rens dessutom, men när det var dags för slutspel blev det genast tuffare.

– Det var första gången i år vi fick så här tufft motstånd, första 20 minuterna var jobbiga för oss, säger Maria Tatu Robertsson i VRK.

Samtidigt som hon påpekade att:

– Det är sådana här matcher vi vill spela hela tiden.

Nu såg VRK ändå till att krångla sig ur det grepp Enköping kopplat inlednings­vis, och i paus var det ledning för gästerna med 19-5.

Således poängmässi­gt jämnare i andra halvlek (7-3), men VRK har ändå 18 pluspoäng att gå på inför returen på lördag.

Tatu Robertsson passar sig dock noga för att kvittera ut någon Sm-finalbilje­tt redan nu:

– Men jag kan säga så mycket som att vi har skaffat oss ett bra utgångsläg­e.

Landslagst­jejen Minonna Nunstedt poängbäst i VRK med sina 15 pinnar (fem försök), och hon fick också pris som matchens lirare i Vänersborg.

Övriga poäng delades upp av systrarna Tatu Robertsson: Lynnia 9 (ett försök och två målsparkar) och Michaela 2 (målspark).

Bortaseger även i den andra semifinale­n, då Stockholm Exiles vann mot Pingvin mot 36-5.

?? Bild: PRIVAT ?? Minonna Nunstedt stod för 15 poäng mot Enköping och fick pris som matchens lirare.
Bild: PRIVAT Minonna Nunstedt stod för 15 poäng mot Enköping och fick pris som matchens lirare.