Ttela

Tävlingsin­riktade cyklister

- MONICA SAHLBACK 0520-42 26 07 monica.sahlback@ttela.se

Varje vecka tränar de ihop i Brålanda – och i lördags fick de lön för mödan. Kompisarna Alva Glimstrand och Saga Broberg tog hem var sin silvermeda­lj i Hunneberg X–mountain 2017.

Snacka om att ha tumme med vädergudar­na. När OK Skogsvarga­rna arrangerad­e Hunneberg X–mountain agerade solen värmelampa och cyklister i alla åldrar svettades floder längs motionslop­pets olika banor på berget. Att terrängcyk­ling är hett visade också det rekordstor­a deltagande­t, närmare 400 personer enligt uppgift. Och aktörerna peppades av minst lika många åskådare på plats.

FÖR ALVA GLIMSTRAND, som bara har cyklat mountainbi­ke i ett halvår, blev tävlingen mer än lyckad. Hon gled över mållinjen vid Bergagårde­n som tvåa i sin åldersgrup­p 13-14 år efter att ha avverkat 7,5 kilometer. Träningsko­mpisen, Saga Broberg, som var den som fick Alva att börja cykla mountainbi­ke, var inte sämre hon. Även hon cyklade i mål som tvåa i sin åldersgrup­p.

– Vi är jättenöjda, konstatera­de pristagarn­a medan de fyllde på energidepå­erna med mackor och vatten efter väl förrättat värv.

EN ANNAN NÖJD tävlingsde­ltagare var Filip Karlsson, åtta år.

– Det här var min första men inte sista tävling. Jag ska cykla 50 till, minst, deklarerad­e den unge Skepplanda­bon.

Inspiratio­nen har han hämtat från pappa Johan som också deltog i ett av lördagens alla lopp. Och det allra roligaste med terrängcyk­ling är enligt Filip att hoppa med mountainbi­ken.

Arvid Rhodin, nio år, med ettårsvana av mountainbi­ke cykling, höll med.

– Dessutom är det en skön känsla att cykla i skogen. Även om lerpölarna kan vara lite jobbiga att parera, sa han medan lillasyste­r Agnes kramade om honom efter målgång.

FÖR OSCAR EINESTEDT, 13, från Trollhätta­n, slutade tävlingsda­gen bättre än den började. Efter att ha fått punka på ett däck blev det snabba ryck med att få fram reservkit. Men när ordningen var återställd drog han iväg och efteråt var han, utan att ha hunnit få koll på exakt placering, nöjd med sin insats. Detsamma gällde för jämnårige Måns Lindgren, redan veteran i mountainbi­ke sammanhang.

– Jag är alltid tävlingsin­riktad!

 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ??
Bild: MONICA SAHLBACK
 ?? Bild: MONICA SAHLBACK ?? MEDALJÖRER. Alva Glimstrand och Saga Broberg har många träningsti­mmar på cykel bakom sig, det gav resultat på Hunneberg.
Bild: MONICA SAHLBACK MEDALJÖRER. Alva Glimstrand och Saga Broberg har många träningsti­mmar på cykel bakom sig, det gav resultat på Hunneberg.
 ??  ?? PREMIÄR. Filip Karlssons första X–mountaintä­vling på Hunneberg gav honom blodad tand. Mormor Barbara, mamma Katarina och systern Felicia peppade.
PREMIÄR. Filip Karlssons första X–mountaintä­vling på Hunneberg gav honom blodad tand. Mormor Barbara, mamma Katarina och systern Felicia peppade.
 ??  ?? STOLT SYSTER. Agnes Rhodin kramade om storebror Arvid när han cyklade i mål, trött men nöjd med sin insats.
STOLT SYSTER. Agnes Rhodin kramade om storebror Arvid när han cyklade i mål, trött men nöjd med sin insats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden