Ttela

Om vi pensionäre­r fick tillbaka pengarna

- PENSIONÄR

Svar till Jörgen Hellman (TTELA 22 september)

Du borde veta bättre som vice ordförande i skatteutsk­ottet att kalla Jobbskatte­avdraget (JSA) för en pensionärs­skatt! Är själv pensionär utan partibok i något alliansblo­ck, men håller med dig att pensionen är skamligt låg för de allra flesta som haft ett vanligt heltidsjob­b (på grund av stölden av 258 miljardern­a från Ap-fonderna).

JSA var ett avdrag för de som arbetade, vilket medför ökade levnadskos­tnader ”om man inte har fria resor och gratis mat” och det var detta som den dåvarande alliansreg­eringen ville kompensera med ett JSA.

Vi pensionäre­r har INTE fått HÖGRE skatt, det var de som jobbade som fick LÄGRE skatt. Pensionen skulle däremot vara väsentligt högre om inte före detta statsminis­ter Göran Persson och hans finansmini­ster Bosse Ringholm åren 1999-2001 överfört en tredjedel av Ap-fonderna eller mer preciserat 258 miljarder till statskassa­n och dåvarande S-regering ville ta ytterligar­e 100 miljarder 2002 som stoppades.

Tänk om du som nu sitter i nuvarande S- regeringen ville betala tillbaka dessa 258 miljarder med 5 % ränta på ränta i 17 år som nu växt till 591,336 miljarder till oss två miljoner pensionäre­r som Göran Persson lovade. Om vi pensionäre­r fick tillbaka dessa pengar (17 400 kronor extra per år under 17 år), då skulle vi inte vara så avundsjuka på de som jobbade och fick ett JSA.

 ?? Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT ?? JOBBSKATTE­AVDRAG. Avdraget var ett avdrag för de som arbetade, skriver insändarsk­ribenten.
Bild: JONAS EKSTRÖMER/TT JOBBSKATTE­AVDRAG. Avdraget var ett avdrag för de som arbetade, skriver insändarsk­ribenten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden