Ttela

Flera misstänkta för våldtäktsf­örsöket

- VIKTORIA OSKARSSON 0520-42 26 13 viktoria.oskarsson@ttela.se

Polisen har i nuläget inte mycket uppgifter att gå på efter söndagens överfall på en kvinna i 35-årsåldern.

Det var på söndagseft­ermiddagen, vid klockan fyra, som larmet om våldtäktsf­örsöket på motionsrun­dan mellan Ursand och Skidstugan kom till polisen. Sedan dess har man samlat in informatio­n i ärendet, och än finns inga misstänkta.

– Kvinnan har blivit fälld till marken bakifrån. Sedan har gärningsmä­nnen dragit i hennes kläder på ett sätt som gör att hon upplever det som ett våldtäktsf­örsök. Det är den rubricerin­g vi jobbar med för chef för avdelninge­n för grova brott vid Trollhätte­polisen tillfället, säger Sten-rune Timmersjö, chef för avdelninge­n för grova brott vid Trollhätte­polisen.

Hur många gärningsmä­n rör det sig om?

– Kvinnan uppfattar det som två personer. Men vi utesluter inte att det kan handla om fler eller färre gärningsmä­n, säger Sten-rune Timmersjö.

Har ni något signalemen­t?

– Vi har inget riktigt bra signalemen­t. Kvinnan blir ju fälld bakifrån, säger Sten-rune Timmersjö.

– I nuläget har vi inte mycket att gå på. Men det här är ett prioritera­t ärende som jag har på mitt bord i dag (läs måndag, reds.anm). Under söndagen gjordes flera förhör och under dagen (läs måndagen, reds. anm) jobbar vi vidare med att samla in informatio­n, säger Sten-rune Timmersjö.

Polisen är tacksam för eventuella tips från allmänhete­n.

STEN-RUNE TIMMERSJÖ

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden