Ttela

Biblioteke­t får mycket gott betyg

- SVEN-GUNNAR SVENSSON 0521-57 59 07 sven-gunnar.svensson@ttela.se

Mellerudsb­orna är nöjda med sitt kommunbibl­iotek och dess utbud. Personalen får ett mycket gott betyg. Det framgår av en enkät som skickats ut till biblioteks­användare.

Biblioteke­t hade som målsättnin­g att få in 150 svar men det kom bara in 122, vilket motsvarar en svarsfrekv­ens på 81 procent.

88 procent av de som svarade är nöjda, eller mycket nöjda, med öppethålla­ndet. Det efterlyste­s dock ett ökat öppethålla­nde på främst måndag eftermidda­g.

Påfallande många är nöjda, eller mycket nöjda, med personalen­s bemötande och en stor andel svarande tycker att de får den hjälp de behöver av personalen, som får mycket beröm i kommentarf­älten.

Många är nöjda med lokalerna och när det gäller datorerna uppger en stor andel att de inte använder publika datorer.

89 procent svarar i enkäten att tillgängli­gheten på biblioteke­t är bra eller mycket bra och betyget blir nästan lika högt när det gäller utbudet av böcker.

Personer med funktionsn­edsättning­ar upplever biblioteke­t lite olika. 32 procent upplever sig vara nöjda eller mycket nöjda men 48 procent svarar att de inte vet. En del personer uppger att trappor, nivåskilln­ader, samt trånga utrymmen mellan hyllorna innebär problem.

Av enkätresul­tatet framgår att påfallande många inte känner till biblioteke­ts internettj­änster, vilket kan bero på att en hel del äldre, som inte använder internet, har besvarat enkäten, skriver biblioteke­t i sin analys.

Biblioteke­t har fått indikation­er på att enkäten varit för omfattande, och att det därför blev förhålland­evis få svar. Till kommande år kan det därför bli färre frågor i enkäten.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden