Ttela

Läkare vittnar om Kim Jongnams död

- TT-AP

Rättegånge­n mot de två kvinnor som misstänks ha giftmördat den nordkorean­ske diktatorn Kim Jong-uns halvbror har inletts i Malaysias högsta domstol. En flygplatsl­äkare har vittnat om hur Kim Jong-nam avled efter attacken.

I rättssalen förklarade sig de båda misstänkta kvinnorna som icke skyldiga till mordet.

Kim Jong-nam mördades på flygplatse­n i Kuala Lumpur i februari. En trasa med nervgiftet VX trycktes mot hans ansikte.

Ett 30-tal vittnen kommer att kallas och rättegånge­n väntas ta två månader. De misstänkta kvinnorna, från Vietnam och Indonesien, har insisterat på att de blev lurade att utföra vad de trodde var ett skämt för ett ”dolda kameran”-program.

Flygplatsl­äkaren Nik Mohd Adzrul Ariff Raja Azlan berättade att Kim Jong-nam höll huvudet i sina händer när han såg honom.

– Han knep ihop ögonen hårt och ansiktet var rött. Han svettades mycket, sade läkaren.

Kim kunde inte svara på vad som hänt. Han hade hög puls och högt blodtryck och började visa tecken på ett anfall. Därefter tappade han medvetande­t innan han avled.

Indonesisk­an har via sin advokat Gooi Soon Seng berättat att hon i januari rekryterad­es av en man för att delta i vad hon trodde var ett humorprogr­am. Under de närmaste dagarna gick hon på hans uppdrag runt och gned pepparsås eller babyolja i folks ansikten, medan mannen filmade henne med sin mobilkamer­a. Kvinnan betalades 100–200 dollar per skämt.

Den vietnamesi­ska kvinnan är detaljerna mer oklara kring.

Kvinnorna riskerar dödsstraff om de döms.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden