Ttela

...men färre besökte ”gamla mässan”

- TOBIAS HOLMGREN

Ledningen bekräftar vad många upplevt: Publiken på årets Bokmässa var mindre än tidigare.

Nya tiders medverkan, kritisk press, nazister som marscherar i närheten – vilka anledninga­rna än är, står åsikten fast hos flera förläggare som GP talade med: Det var färre besökare på årets mässa än tidigare. ”Jag har aldrig sett så här lite folk på en lördag”, sade en gäst.

Tomas Lindelöw, ägare till Lindelöw förlag, delar bilden.

– Det beror på, gissar jag, att det har varit mycket negativ rapporteri­ng i tidningar och radio. Förr var det mest positiva artiklar innan och under Bokmässan. Det är klart att det påverkar.

Bokmässans kommunikat­ionschef Birgitta Jacobsson Ekblom bekräftar att det under torsdagens och fredagen varit ungefär 10 procent färre besökare än förra året. Men hon skulle inte gå så långt som att kalla det för ett fiasko.

– Det är inte en dramatisk förminskni­ng, tycker jag. Dessutom är det två dagar kvar, sade hon då.

Vad anledninge­n till tappet är kan hon bara spekulera i.

– Några har av olika skäl valt att gå till andra arenor. Men jag tror att alla skulle hålla med mig om att de gäster som är här är väldigt entusiasti­ska och glada över mässan.

 ?? Bild: PER WAHLBERG ?? NY ARENA. Max Fritzén, My Grundström, Linda Magnusson och Emilia Palmén hade letat sig från Heden och motdemonst­rationen bort till Världskult­urmuseet.
Bild: PER WAHLBERG NY ARENA. Max Fritzén, My Grundström, Linda Magnusson och Emilia Palmén hade letat sig från Heden och motdemonst­rationen bort till Världskult­urmuseet.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden